Neustrašivi riječki gradonačelnik spustio se s vrha nebodera

RIJEKA – Neustrašivi riječki gradonačelnik Vojko Obersnel spustio se po alpinističkom užetu s vrha Riječkog nebodera, zgrade u samom središtu grada, odmah poslije osvajačica Mt. Everesta sestara Darije i Iris Bostjančić označavajući tako početak 7. međunarodne KI Challenge utrke.



Premda vidljivo neutreniran, Obersnel je s visine od 66 metara klizio jednako spretno kao i iskusne alpinistice, pozirao fotoreporterima, uživao u pogledu i potom se spustio zadovoljan i ispunjen adrenalinom.



„Najteži mi je bio početak, odnosno iskorak preko ograde balkona i u tim trenucima nisam ništa osjećao. Poslije sam uživao u pogledu,“ rekao je Obersnel, a i sestre Bostjančić priznale su da ni njima nije bilo baš svejedno.



U utrci sudjeluje u Master kategoriji 12 dvočlanih timova iz Hrvatske, Slovenije, Poljske i Danskei u roku od 24 do 36 sati ogledat će se u orijentaciji, brdskom biciklizmu, trekkingu, savladavanju obale i veslanju i po Rijeci, Kvarnerskom zaljevu i otoku Krku prijeći 170 kilometara. U nedjelju će na Krku biti održana i Light varijanta sa 31 dvočlanim timom duga 60 kilometara, a trajat će 8 do 12 sati.

















Ivančica Celevska/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 15:39