RIJEKA

Poglavarstvo stišće proračunsku vreću

Grad Rijeka štedi na blagdanima: bez klizališta, nove rasvjete, domjenaka i darova

RIJEKA - Kriza će, kako priznaje riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, svakako utjecati na gradski proračun za 2010. godinu, no unatoč tome nastavit će se veliki investicijski ciklusi.

Slabija rasvjeta

Obersnel najavljuje da će se u idućoj godini na investicije potrošiti oko 450 milijuna kuna. Od toga oko 220 tisuća kuna otpada na gradske prometnice, oko 100 milijuna na sportske i rekreacijske objekte, dok će oko 90 milijuna kuna otići na komunalnu infrastrukturu - vodoopskrbu, odvodnju i plinofikaciju.

Gradonačelnik tvrdi da je zadaća javnog sektora osigurati dovoljan obim posla za poduzetnički sektor. Najavio je da će se, unatoč smanjenju prihoda koje je prouzročilo kašnjenje, do kraja godine podmiriti sve stavke iz ovogodišnjeg proračuna. Grad će ove godine štedjeti na blagdanskoj rasvjeti, pa će se umjesto kupnje novog materijala koristiti stari, a neće biti niti već tradicionalnoga gradskog klizališta na riječkoj Rivi, kao ni domjenaka i gradskih darova poput kalendara, podmetača za čaše i sličnih sitnica.

Jeftiniji doček

Novogodišnjeg će vatrometa, kako ističe gradonačelnik, biti, ali će doček na Korzu biti nešto jeftiniji nego lani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:56