NEPOTPUN IZVJEŠTAJ

Neven Mimica optužuje Vladu: A gdje je nestalo 30-ak stranica o velikim aferama?

Ne znam još je li izvještaj cjelovit ili nešto nedostaje, kaže Vesna Pusić, šefica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU

ZAGREB - Predsjednik saborskog Odbora za europske integracije, SDP-ovac Neven Mimica, ustvrdio je danas kako izvješće o Poglavlju 23 koje je objavila Vlada nije potpuno i da nedostaje 30-ak stranica.

- Očito je da nije sve objavljeno, jer je Vlada ranije govorila kako se izvješće sastoji od stotinjak stranica, a sada ih je objavljeno 67. Izgleda da nije objavljen dio koji se odnosi na korupcijske istrage - ispričao je Mimica u medijima.

Objasnio je da je u prošlom izvješću koje je on “nabavio drugim putem” jer ga Vlada nije dala ni Saboru ni Nacionalnom odboru za praćenje pregovora s EU postojala tablica u kojoj su bile navedene afere koje su se obrađivale i u kojima su podignute optužnice ili započete istrage.

Kašnjenje

- Upravo taj dio sada nedostaje - rekao je Mimica te dodao kako se u drugom izvješću uopće nije spominjala ni afera Fimi-Media.

Što se tiče zadnjeg izvješća, Mimica je rekao kako je pregledno i detaljno sročeno sve ono što je napravljeno.

A s obzirom na činjenicu koliko je posla obavljeno u samo dva mjeseca, Mimica je zamjerio Vladi zašto se sa stvarima kasnilo u proteklih osam godina kad se to moglo i ranije napraviti.

Kritizirao je Vladu i zbog toga jer sa svim detaljima nisu bili upoznati Sabor i Nacionalni odbor za praćenje pregovora s EU.

Šefica Nacionalnog odbora Vesna Pusić rekla je da je prijašnja izvješća dobila, te da očekuje i ovo zadnje.

- Prvo izvješće sam zatražila, a drugo su mi sami poslali. Zadnje nisam još uspjela vidjeti jer sam se upravo vratila s kongresa liberala u Njemačkoj, tako da ne znam je li izvješće cjelovito i da li možda nešto nedostaje - komentirala je Pusić.

Kritike i sukobi

Izvješće o Poglavlju 23 koje je Vlada poslala u Bruxelles i u kojem se objašnjava što je Hrvatska sve učinila od otvaranja tog poglavlja 2010. godine do danas već nekoliko dana izaziva sukobe. Naime, SDP je oštro kritizirao premijerku Jadranku Kosor zbog toga što je s izvješćem prije upoznala veleposlanike u RH negoli Sabor i javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:32