ŠEST LIJEČNIKA U IZOLACIJI

NEVJERICA U ZAGORJU: ZBOG NEODGOVORNE PACIJENTICE MORALI EVAKUIRATI ODJEL ZA INTENZIVNO LIJEČENJE Žena zatajila da je bila u kontaktu sa zaraženim

 
Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana
 Marko Todorov / CROPIX

Jedinica intenzivnog liječenja u Općoj bolnici Zabok hitno je evakuirana zbog jedne pacijentice koja je bila u kontaktu sa zaraženom osobom, no tu je informaciju zatajila liječnicima.

Testovi su kasnije pokazali da je žena i sama pozitivna na koronavirus, kazao je u razgovoru za HTV župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar.

'Morali smo evakuirati odjel intenzivnog liječenja, proveden je epidemiološki nadzor i dekontaminacija. Jedna pacijentica je primljena u teško stanju, ona i kći zatajile su da su bile u kontaktu sa zaraženom osobom. Tako da nam je stvorila velike probleme. Kad su liječnici uočili simptome, testirali su je i nalaz je došao pozitivan. Sad u samoizolaciji imamo šest doktora, 19 medicinskih sestara i tri čistačice. Ali brzo smo se organizirali i zbog toga hvala svim zdravstvenim djelatnicima", rekao je Kolar.

Zaražena žena prevezena je u Zaraznu bolnicu u Zagrebu. Inače, u Krapinsko-zagorskoj županiji testirano je 100 osoba, od čega je 28 pozitivnih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:19