APSURD SE NASTAVLJA

NEVJEROJATAN POTEZ MALE OPĆINE U BARANJI Donijeli odluku da će platiti odvjetničke troškove načelniku koji je optužen da je oštetio tu istu općinu

 
Zlatko Pinjuh
 Vlado Kos / CROPIX

Općinsko vijeće Općine Čeminac donijelo je u petak poslijepodne nevjerojatnu odluku prema kojoj će Općina platiti sve odvjetničke troškove načelniku Općine dr. Zlatku Pinjuhu, kojega USKOK sumnjiči da je kao načelnik Općine u dogovoru sa svojim sinovima Markom i Ivanom Pinjuhom te predsjednikom Općinskog vijeća Marijom Kraljem „poduzimao radnje kako bi navedenim okrivljenicima omogućio da se materijalno okoriste na teret proračuna Općine, kojoj je njihovim radnjama nanesena šteta od sveukupno najmanje 63.390,00 kuna.“

Pinjuh, koji zbog ove istrage napustio HDZ prije nego što su ga izbacili iz stranke, sada je Općini uputio zamolbu da mu plaćaju odvjetničke troškove za pravosudnu bitku koja mu predstoji zbog toga što je, kako ga USKOK sumnjiči, oštetio istu tu Općinu.

- Rekao sam mu na sjednici da uvijek kada mislim da me više s ničime ne može iznenaditi, on nađe način i smisli neku novu genijalnost i način da nas sve iznenadi – kaže nam Matko Perković, oporbeni vijećnik HDSSB-a.

Ceminac, 300719.
Policija je pretresla zgradu Opcine Ceminac zbog prijave protiv nacelnika Zlatka Pinjuha.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
Policija je pretresla zgradu Općine Čeminac

- Malo je reći da smo ostali šokirani kada je predsjednik Vijeća pod točkom Razno kazao da trebamo donijeti još jednu odluku temeljem načelnikove zamolbe koju nam je potom pročitala pročelnica. U njoj se navodi kako je on nepravedno osumnjičen te traži od Općine da preuzme na sebe njegove odvjetničke troškove u postupku kojeg USKOK vodi protiv njega.

- Prema onome što je pročelnica pročitala u zamolbi se navodi kako je sve to protiv njega pokrenuo župan Ivan Anušić i kako se „njega progoni, a kriminalce iz HDZ-a poput Škare, Tolušića, Kalmete, Kuščevića, Žalac, Kirina... nitko ne dira". Uzaludni su bili naši prosvjedi protiv takve zamolbe, pri čemu smo ga pitali zar ga nije sramota to činiti, kao i je li to uopće po zakonu, no njegova većina od osam vijećnika, među kojih je četvero koji su zaposleni u ustanovama i poduzećima koji su na općinskom proračunu, usvojila je ovaj prijedlog. U cijeloj toj priči dodatna je katastrofa što nitko ne zna koliki će ti troškovi biti, niti se u odluci spominje bilo kakav iznos, što znači da to može biti i milijun kuna ili čak i više. Uglavnom, samovolja se nastavlja – rekao je Perković.

Do izjave o najnovijem manevru načelnika pokušali smo doći i od njega samoga, no nije javljao na naše pozive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:11