SKUP U SUBOTU

NI JANDROKOVIĆ NI REINER NEĆE IĆI NA KOMEMORACIJU U BLEIBURG 'Imam neke druge obveze, u ovom času ne znam tko će ići kao izaslanik Sabora'

Željko Reiner
 Goran Mehkek / CROPIX

U Nadbiskupskom pastoralnom institutu na Kaptolu u ponedjeljak je predstavljena knjiga monsinjora Jurja Batelje, koja govori o blaženom Alojziju Stepincu te njegovoj ulozi u spašavanju Židova i Srba u Drugom svjetskom ratu.

Na Kaptolu je, objavio je RTL, bio i potpredsjednik Sabora Željko Reiner, koji se, između ostaloga, osvrnuo i na riječi pape Franje koji je nedavno izjavio da se "još proučavaju neki dijelovi Stepinčeva života kako bi se došlo do istine, a u tom procesu poslušat će se i srpski patrijarh Irinej".

- Nisu me uznemirile poruke pape Franje. Ne vidim ni razloga zašto bi. On je rekao da se možemo i moramo moliti blaženom Alojziju. On je svima nama u srcu i duši svet - izjavio je Reiner.

Komentirao je i konzultiranje pape Franje s Irinejem: "To je isključivo u nadležnosti pape. On se može konzultirati s bilo kime o tome, ali odluka je njegova".

Reiner je također rekao kako u subotu neće ići na komemoraciju u Bleiburg.

- Imam neke druge obveze, ali ću sasvim sigurno doći u Bleiburg pokloniti se nevinim žrtvama - rekao je potpredsjednik Sabora.

Na pitanje nije li predsjednik Sabora Gordan Jandroković pitao upravo njega da ide na Bleiburg jer ni on sam neće doći, Reiner je odgovorio:

- Rekao sam, imam obveze, nažalost, ne mogu ići. U ovom času ne znam tko će ići kao izaslanik Sabora - poručio je Reiner za RTL.

Sabor je, inače, pokrovitelj komemoracije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:12