GDJE JE NOVAC?

Ni mjesec i pol nakon meča Ivanišević-McEnroe bolnici nije uplaćena ni lipa

Ulaznice za spektakl ispred Kneževa dvora, kojim se skupljao novac za Dječji odjel dubrovačke bolnice, stajale su tisuću kuna
 Admir Buljubašić / Cropix

DUBROVNIK - Više od mjesec i pol proteklo je od dobrotvornog teniskog meča između dvojice velikana bijelog sporta, Johna McEnroea i Gorana Ivaniševića, koji se odigrao ispred Kneževa dvora, a dječjem odjelu Opće bolnice Dubrovnik nije uplaćena ni lipa od ulaznica za sportski spektakl koje su se prodavale po cijeni od tisuću kuna.

Ne zna se iznos

- Točno je, do danas na račun bolnice ništa nije stiglo. Organizatori projekta ‘Let’s DU it’ kojeg je dio bio i susret McEnroe - Ivanišević, obećali su da će u roku od 30 dana od održavanja meča, dakle do 8. kolovoza, podnijeti izvješće o troškovima manifestacije, a nama dostaviti informaciju o prikupljenim sredstvima za dječji odjel.

Upravo sam razgovarao s predstavnicima organizatora koji su mi javili da zasad još nepoznat iznos neće isplatiti u gotovini, već ga usmjeriti za financiranje građevinskih radova koji bi počeli u rujnu - rekao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, Branko Bazdan, i priznao da su očekivali gotovinsku uplatu, no pripremili su se i za mogućnost građevinskih zahvata.

- Troškovnik za uređenje dječjeg odjela već je kompletiran, a uključuje postavljanje kupaonica za male pacijente, promjenu dotrajale aluminijske stijene te popravak stropa - istaknuo je ravnatelj Bazdan.

Odrekli se honorara

Tenisku ekshibiciju pratilo je 750 gledatelja na tribinama i u VIP loži. Zvijezde McEnroe i Ivanišević odrekli su se svojih honorara, što je samo u slučaju američkog tenisača značilo uštedu od čak 250 tisuća dolara.

Dječji odjel s 20 kreveta i 23 sestre

Dječji odjel OBD-a raspolaže sa 20 ležajeva, a zapošljava osam liječnika i 23 medicinske sestre. Kroz godinu kroz njega prođe 1200 mališana, a obavi se 25 tisuća ambu-lantnih usluga. Od 2005. godine dubrovačka je pedija-trija nositelj certifikata Odjela prijatelja djece. Prije četiri godine za humanizaciju bolničkog liječenja najmlađih Odjel je dobio i nagradu.

Odgovor organizatora meča McEnroe-Ivanišević

DUBROVNIK - Organizatori teniskog spektakla u Dubrovniku u priopćenju upućenom posredstvom agencije "Predikat" pojašnjavaju kako su troškovi organizacije bili minimalni, jer su se Ivanišević i McEnroe odrekli honorara, kao i tvrtke Alfa plan i Concept 90 zadužene za postavljanje teniskog terena i druge logistike pred Kneževim dvorom.

- Sve je bilo moguće organizirati za nešto više od milijun kuna. Realni trošak organizacije ovakvog spektakla u centru starog grada iznosio bi blizu 5 milijuna kuna, pa smo jako zahvalni i Goranu i Johnu na njihovom prilogu, kao i sponzorima koji su donirali rad svojih tvrtki. Minimalna zarada od prodanih karata je 320.000 kn pa će se sigurno obaviti radovi barem u toj vrijednosti. Naravno očekujemo još i donacije koje nisu pristigle, vrlo vjerojatno zbog godišnjih odmora, a i prošlo je svega šest tjedana od samog projekta pa im opraštamo za sada - stoji u priopćenju. (Gabrijela Bijelić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 03:50