PREDSTAVNICA SLOVENSKE MANJINE

NIJE BILO NEPRAVILNOSTI PRI IZBORU PREDSJEDNIKA VARAŽDINSKE ŽUPANIJSKE ORGANIZACIJE SDP-a Potvrđen izbor Barbare Antolić-Vupore za predsjednicu

Barbara Antolić-Vupora
 Zeljko Hajdinjak / HANZA MEDIA

Županijska izborna komisija u srijedu je odbacila prigovor Dubravka Bilića zbog nepravilnosti pri nedjeljnom izboru predsjednika varaždinske Županijske organizacije SDP-a te je time potvrđeno da je za predsjednicu izabrana Barbara Antolić-Vupora, koja je dobila 51,42 posto glasova SDP-ovaca koji su izašli na unutarstranačke izbore.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić i poduzetnica te predstavnica slovenske manjine u Varaždinskoj županiji Barbara Antolić-Vupora bili su jedini kandidati za čelnika varaždinske Županijske organizacije SDP-a, a nakon izbora Bilić je Županijskoj izbornoj komisiji poslao prigovor zbog nepravilnosti na izborima, među kojima je naveo kašnjenje s otvaranjem biračkih mjesta i dvosatno kašnjenje rezultata s mjesta gdje su svi birači, njih 22, glasovali za njegovu protukandidatkinju.

Zatražio je da se izbori ponove u Varaždinu, Cestici, Donjoj Voći, Visokom, Vinici i Breznici, gdje je ukupno 60 posto birača.

"Županijska izborna komisija danas je preglasavanjem odlučila kako prigovor nije osnovan te slijedom toga nije prihvaćen. Iako se s navedenom odlukom ne mogu složiti jer smatram da nepravilnostima, nelogičnostima i nekorektnim potezima pri izboru nije mjesto u stranci, prihvaćam ju kao još jednu mrlju na obrazu SDP-a", ističe Bilić u priopćenju poslanom medijima nakon odluke Županijske izborne komisije te dodaje kako "duboko razočaran ovakvim stanjem u društvu kojem pripada i koje godinama gradi čestita svim članicama i članovima SDP-a na novom vodstvu".

"Pred njima je teška zadaća vraćanja poštenja i pravičnosti u SDP. Meni ostaje da i dalje radim najbolje kako znam za najbolji Ludbreg i Hrvatsku dostojnu svih njenih građanki i građana", zaključuje Bilić u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:39