PONESITE KABANICE

Ništa od dočeka Pape na suncu: Meteorolozi za vikend najavljuju jaku kišu

Dubrovnik , 050909.Kisa koja je nakon dugo vremena pala u Dubrovniku nije sprjecila brojne turiste , pogotovo one s usidrenih kruzera da navucu kisne ogrtace (kabanice) i obidju turisticke ljepote Dubrovnika.Foto : Branimir Kvartuc / CROPIX
 Branimir Kvartuč / CROPIX

Svima onima koji se spremaju uputiti na doček pape Benedikta XVI. vremenska se prognoza za ovaj tjedan nimalo neće svidjeti. Meteorolozi od sredine tjedna najavljuju kišu popraćenu grmljavinom.

U cijeloj će kontinentalnoj Hrvatskoj pogoršanje vremena krenuti već od sredine tjedna, a trajat će sve do nedjelje.

Za utorak je najavljena kiša uz grmljavinu, a oborina neće biti jedino u Dalmaciji, gdje se dolazak kišnih oblaka najavljuje tek za vikend.

Ovog vikenda u hrvatsku metropolu dolazi Sveti Otac, a najavljena jaka kiša i grmljavina zasigurno neće razveseliti brojne Hrvate i posjetitelje iz okolnih zemalja. Pogotovo iz razloga što su kišobrani na susretu s Papom zabranjeni, pa će im jedina obrana od kiše biti kabanice.

Unatoč pogoršanju vremena, temperature se neće značajnije spustiti. Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za Zagreb najavljuju temperature od 16-21 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 09:45