KURIKULARNA REFORMA

'NITI JA MOGU NAREĐIVATI MINISTRICI, NITI ONA MENI' Sastali se Radovan Fuchs i Blaženka Divjak, nisu odgovorili na pitanje tko odgovara za reformu

 Goran Mehkek / CROPIX

Ne dvojim o tomu treba li odgoditi eksperimentalnu primjenu kurikularne reforme. Ministrica kaže kako će biti spremno do jeseni, u ovome trenutku nemam joj razloga ne vjerovati - izjavio je posebni savjetnik premijera za kurikularnu reformu Radovan Fuchs, nakon sastanka s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak. Na upit tko vodi i odgovara za reformu, nije bilo decidiranog odgovora.

- Niti ja mogu naređivati ministrici, niti ona meni - odgovorio je Fuchs, dok je Divjak pojasnila kako "odluke donosi ili ministar ili Vlada ili Sabor, a sve piše u Strategiji i Akcijskom planu". Fuchs je dodao kako očekuje da se sve provodi upravo po Strategiji i Akcijskome planu, a Divjak je rekla kako svatko ima svoju zadaću te je Ministarstvo nadležno za reformu u suglasju s drugim tijelima. Važna je sinergija, a ne razmišljanje tko šefuje - izjavila je ministrica, navodeći da je interes za eksperimentalnim nastavnim materijalima dosad iskazalo deset nakladnika. - Svim nevjerinim Tomama, koji su isticali da se to neće dogoditi, evo to je odgovor - rekla je Divjak.

Ministrica je na sastanku izvijestila premijerova savjetnika o dosad poduzetim i planiranim koracima vezanim uz pripremu reforme. Navela je da su se usuglasili te se danas očekuje imenovanje nove Ekspertne radne skupine. Točnije, njezinih članova, budući da voditelj nije izabran. To ne znači, pojasnio je Fuchs, da voditelj ERS-a u nekome trenutku neće biti odabran putem javnoga natječaja, jer on, kaže Fuchs, nije ukinut, već poništen

Na upit što misli zašto je prvi voditelj ERS-a Boris Jokić izašao s informacijom da mu je predsjednica države u prosincu 2015. ponudila mjesto ministra obrazovanja u svojoj vladi, a on je to prihvatio, Divjak nije željela komentirati.

- Svatko ima svoje osobne razloge, o njima neću nagađati - poručila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:14