NASTAVLJEN NIZ

NOVA AFERA LOVRE KUŠČEVIĆA Ministrova supruga kupila pašnjake za 60.000 kuna, a onda je pola tog zemljišta prodala za 1,5 milijuna kuna

Lovro Kuščević
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je ministar uprave Lovro Kuščević jučer ponovno ustvrdio da su afere koje mu se pripisuju "fabrikacije, laži i manipulacije" i da se radi i organiziranom napadu da njega te je poručio da će netko za to i odgovarati, 24 sata ima dokaze o novoj aferi.

Njegova supruga Zorana je prije više od 10 godina iznimno jeftino kupovala zemljišta u njegovim rodnim Nerežišćima dok je suprug Lovro bio načelnik te općine. Ukupno je za kupnju 4519 četvornih metara potrošila ukupno tek 60.000 kuna. Jedan pašnjak je platila zanemarivih 10.000 kuna. Sad je manje od pola tog zemljišta prodala za 1,5 milijuna kuna, a još joj je ostalo građevinsko zemljište vrijedno 1,3 milijuna kuna, piše 24 sata.

To ne bi bilo moguće da općina Nerežišća, na čijem čelu je bio njen suprug Lovro, nije promijenila prostorni plan. Tako su zemljišta koja je kupila supruga Zorana od pašnjaka, na kojima nije dopuštena gradnja, postale vrijedne građevinske parcele.

Na taj način zaradili su 2,8 milijuna kuna.

Jutarnji list danas donosi priču kako je ministar uprave u pola cijene kupio prostor svoje biše tvrtke. Naime, nakon što je njegova tvrtka banci otplatila gotovo polovicu kredita za kupnju poslovnog prostora u Supetru, u iznosu od 210.000 eura, tu je nekretninu Lovro Kuščević 2010. godine od svoje bivše tvrtke dobio jednostavno preuzevši preostali iznos kredita od 117.000 eura te doplativši tvrtki svojih 13.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:42