MLADEN JOZINOVIĆ

NOVA KARIJERA SMIJENJENOG DIREKTORA ODLAGALIŠTA KOJI SI JE ISPLATIO MILIJUNSKI BONUS Zaposlio se kao konzultant u megakorporaciji teksaškog tajkuna

Mladen Jozinović
 Marko Todorov / CROPIX

Mladen Jozinović, smijenjeni direktor javne tvrtke Piškornica, dobio je posao konzultanta u hrvatskoj podružnici američke tvrtke Zero Global Waste, koja je dio velikog poslovnog carstva teksaškog multimilijunaša Jefforyja Blackarda, doznaje Podravski.hr, kojemu je tu informaciju potvrdio sam Blackard, osnivač i direktor kompanije Blackard Global putem koje vodi svoj globalni biznis.

Američki multimilijunaš objasnio je kako zbog svoje ljubavi prema Hrvatskoj upravo u našoj zemlji namjerava pokrenuti poslovne operacije na polju gospodarenja otpadom s namjerom širenja na Europu.

- Gospodin Jozinović trenutačno je konzultant u našoj kompaniji s potencijalom da preuzme vodeću poziciju tijekom naše ekspanzije u regiji i Europi – napisao je Blackard u odgovoru na upit Podravskog.

Američkog biznismena pitali su i je li upućen u to da je Jozinović pod istragom hrvatskih vlasti zbog sumnje u poslovne malverzacije.

- Svjesni smo navoda bivših poslodavaca gospodina Jozinovića i naši odvjetnici, kako američki, tako i europski, obavili su detaljnu provjeru. Njihovo je mišljenje da gospodin Mladen Jozinović nije počinio nikakvu zloupotrebu te nema razloga da ne surađujemo s osobom takvih kapaciteta - naveo je šef američke korporacije.

Jozinović je, podsjetimo, smijenjen potkraj prosinca prošle godine nakon što se doznalo da si je, bez znanja osnivača javnog poduzeća, isplatio milijunski bonus, a nakon njegova odlaska u Piškornicu su ušli istražni organi češljajući sveukupno poslovanje iz njegova mandata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:22