SNIMKE KATASTRA

NOVI DETALJI O MINISTROVIM NEKRETNINAMA Dok je bio načelnik općine, Lovro Kuščević jedini je profitirao od prenamjena u šumovitom predjelu Nerežišća

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 02.07.2019. u 09:33

Split, 180417.
38. sjednica Zupanijske skupstine, zupanije splitsko-dalmatinske odrzava se u dvorani Zupanije u Domu za starije i nemocne osobe na Zenti. Ispred zgrade odvija se prosvjed mjestana Bola zbog raspisanog koncesijskog natjecaja za plazu Zlatni rat.
Na fotografiji: ministar Lovro Kuscevic nije bio na sjednici iako je bio u blizini
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Lovro Kuščević

Snimke na Katastar.hr-u i Google Earthu otkrivaju da je Lovro Kuščević jedini profitirao od prenamjena 2011. i 2015. u šumovitom predjelu Nerežišća dok je bio načelnik općine, objavio je u utorak Večernji list navodeći da je Kuščević na sjednicama osobno obrazlagao prenamjenu staja u kuće.

Dnevnik ističe da je na internetskoj stranici općine Nerežišća našli zapisnike sa sjednica Općinskog vijeća iz kojih proizlazi da je Kuščević dvije godine nakon što se izuzeo, od kolovoza 2013. redovito obrazlagao prijedlog II. izmjena Prostornog plana, govoreći tada, što i sadašnji načelnik općine Svemir Obilinović, o značajnim razvojnim mogućnostima koje im donose izmjene plana.

No i tada, kao i danas, Kuščević je šutio o tomu što njemu osobno donosi taj plan, piše Večernji list.

Kuščević je javnosti, a pretpostavljamo i premijeru, prešutio da je na toj sjednici obrazlagao čak i prijedlog Rješenja o ispravci greške u II. izmjenama Prostornog plana uređenja Nerežišća.

Osobno je od vijećnika tražio da se omogući prenamjena štala u stambene objekte na udaljenosti 200 metara od građevne zone. Osmero vijećnika jednoglasno je usvojilo i taj "ispravak" koji je Kuščeviću omogućio da "kokošinjac" u kojem je sugerirao da je držao perad i kuniće, prenamijeni u kuću, u koju se seli ljeti kako bi na zemljištu ispod tog svoju vilu s bazenom iznajmljivao turistima za 16.000 kuna tjedno.

Inače, ako je "kokošinjac" i postojao, na udaljenosti sto metara od njega mogao je smrdjeti jedino Kuščevićevoj obitelji i njegovim turistima, tako da je očigledno riječ o kompenzaciji koja je bila isključivo u Kuščevićevu interesu, ističe dnevnik.

Večernji piše i da je prethodno bila predviđena granica od 50 metara, ali Kuščevićeva štala ne bi zadovoljila te kriterije, a u obrazloženju odluke koju je predložio Kuščević navodi se kako su vijećnici HDZ-a inzistirali na obuhvatu do 200 metara.

Kako biste se lakše snašli, na jednom smo mjestu pobrojali sve neobične slučajeve vezane uz Kuščevića. Sve tekstove o raznim poslovima ministra možete pročitati OVDJE.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo