AGONIJA

NOVI DETALJI O MLADOM HRVATU KOJI JE NESTAO U DÜSSELDORFU Još uvijek ga traže: 'Ocu je na dan nestanka javio da je opljačkan i tražio ga novce'

Još uvijek nema novih informacija o sudbini Puljanina Marina Salamuna zvanog Wiper, koji je nestao 24. svibnja 2018. godine u njemačkom Düsseldorfu, no pojavili su se novi detalji o njegovom posljednjem kontaktu s obitelji, piše Fenix magazin.

Prema informacijama koje je Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Düsseldorfu dala sestra nestalog Marina, Nevena Salamun Grbin, mladić se javio ocu iz Düsseldorfa i rekao da je opljačkan te tražio oca da mu pošalje novac kako bi se mogao vratiti u Papenburg gdje je radio kao djelatnik u brodogradilištu, zaposlen preko jedne hrvatske tvrtke iz Pule.

Papenburg je od Düsseldorfa udaljen oko 230 kilometara. Što je Marin Salamun radio toliko daleko od mjesta boravka, je li podigao novac, gdje je otišao i što mu se dogodilo, još je nepoznato.

Iz konzulata su Marinovoj sestri savjetovali da nestanak prijavi hrvatskoj policiji koja će kontaktirati njemačku policiju, što je ona i učinila.

Marin Salamun je rođen 16.11.1991. godine u Puli, visok je 185 centimetara, ima crnu kosu i srednje je tjelesne građe, navodi se na stranici Nestali.hr.

Otac je zamolio pomoć Hrvata u Njemačkoj.

- Molimo vas da nam pomognete u potrazi za našim sinom i bratom Salamun Marinom iz Pule. Ima 26 godina, 185 cm je visok, crne kose, kratko ošišan i vjerojatno neobrijan. Zadnji put nam se javio iz Düsseldorfa 24. 5.2018. i od tamo mu se gubi svaki trag. Prijavili smo nestanak našem konzulatu i policiji ali do danas nije bilo nikakvih vijesti. Molimo pomozite nam, moli očajni otac Slavko Salamun.

Obitelj je pokušala kontaktirati sve za koje su pretpostavljali da bi možda bili u Marinovom društvu, ali nikakvih korisnih informacija nisu dobili.

Ako imate bilo kakvu informaciju, obavijestite najbližu policijsku postaju ili Generalni konzulat Republike Hrvatske u Düsseldorfu. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:38