MARKO MILIĆ

NOVI GLASNOGOVORNIK VLADE OTKRIO KAKO MU JE SURAĐIVATI S PLENKOVIĆEM I PORUČIO 'Najveći uzor mi je Franjo Tuđman'

 
Marko Milić i Andrej Plenković
 Damjan Tadic / CROPIX

Nakon nešto više od dva mjeseca, hrvatska Vlada napokon je dobila glasnogovornika - riječ je o 24-godišnjem Marku Miliću, pripadniku mlade generacije HDZ-ovaca i sinu poznatog novinara Gorana Milića.

Marko, koji je u politici od svoje 18. godine, u razgovoru za RTL izjavio je kako premijera Andreja Plenkovića, s kojim surađuje već šest godina, jednostavno nije mogao odbiti.

- Odgovornost je velika, no nisam kalkulirao ni kad sam s 18 ušao u HDZ, kad je stranka bila u nezahvalnoj poziciji. Nikad ne kalkuliram, uvijek se borim za ono u što vjerujem - rekao je Milić.

Na pitanje je li Plenković težak za suradnju, odgovorio je: "Kako kome. Mi se dobro razumijemo, poznajemo i imamo međusobno povjerenje".

Mladi glasnogovornik Vlade, koji je ove godine završio pravni fakultet, kaže kako je postao svjestan težine zadatka koji je pred njim pa, za razliku od svih ministara koji su na odmoru, on ovo ljeto neće ići nigdje.

A tko mu je najveći uzor u politici?

- Naravno da kao pravi autoritet ipak ostaje prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman - otkrio je Milić.

Što se tiče njegova rada kao glasnogovornika Vlade, zalagat će se, kaže, za otvorenu i iskreniju komunikaciju.

- Inače sam za proaktivni pristup, a to znači kako ćemo mi biti ti koji će nametati teme - najavio je Marko Milić u razgovoru za RTL televiziju.

Većih političkih ambicija za sad nema, a njegov otac Goran Milić zadovoljan je onime što mu sin radi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 03:33