LJUBAVNO GNIJEZDO

NOVI LUKSUZNI DOM NOGOMETAŠA I PJEVAČICE Vedran Ćorluka gradi vilu od 500 kvadrata u susjedstvu bivšeg premijera Sanadera

 
 Hanza Media

Hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka gradi obiteljsku kuću u Zagrebu, u Kozarčevoj ulici, samo 200-tinjak metara od kuće bivšega hrvatskog premijera i optuženika u različitim aferama Ive Sanadera.

Prema javno dostupnim informacijama, Ćorluka, koji je već pet godina u vezi s pjevačicom Frankom Batelić, zahtjev za građevinsku dozvolu od Grada Zagreba zatražio je još u studenome prošle godine, a prema informacijama Jutarnjeg lista, novi dom toga braniča Lokomotiva iz Moskve trebali bi projektirati zagrebački arhitekti Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić iz arhitektonskog studija Dva arhitekta.

Garaža za tri auta

Parcela koju je kupio Ćorluka prostire se na oko 1500 četvornih metara, a trenutno se na tom zemljištu ruši postojeći objekt. Prema našim informacijama, Ćurković i Zidarić bi trebali isprojektirati novi dom hrvatskog reprezentativca na tri etaže, a ukupna površina objekta bila bi oko petstotinjak kvadratnih metara. Vila bi trebala imati podrum, prizemlje i prvi kat te podzemnu garažu za tri automobila i tri vanjska parkirališna mjesta. Inače, arhitekti Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić najpoznatiji su upravo po stambenoj arhitekturi, tj. obiteljskim kućama, za što su više puta dobili nagrade kolega, Udruženja hrvatskih arhitetaka.

Zagreb, 140118.
Kozarceva 28B.
Gradiliste vile Vedrana Corluke.
Na fotografiji:  gradiliste.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / Hanza Media
Gradilište vile Vedrana Ćorluke

Njihov vjerojatno u široj javnosti najpoznatiji projekt je obiteljsko imanje u Bijači u Hercegovini, koji su napravili za nekadašnjeg reprezentativca Marija Stanića. Autori su i niza urbanih vila u Babonićevoj, u kojima su stanove kupili Luka Modrić, Tomislav Butina, Robert Kovač, Davor Bruketa, Andrija Hebrang... U Zagrebu su gradili kuću na Perjavici, urbanu vilu u Istarskoj, vilu na Pantovčaku, kuću na Tuškancu. Grade i na moru, među najpoznatijim su kućama one u Njivicama i u Rovinju, a radili su i interijere za restorane Mano ili Les Ponts.

Nema tereta na objektu

Prema zemljišnim knjigama, Ćorluka je vlasnik toga vrlo atraktivnog zemljišta u centru Zagreba postao u studenome 2014. Kupio ju je od jednog poduzetnika iz Našica, a prema gruntovnici, na samom objektu nema tereta pa se nagađa da je Ćorluka kupio u gotovini. To, naravno, ne čudi, jer Ćorluka u Lokomotivu, prema pisanju hrvatskih medija, zarađuje 4,2 milijuna eura godišnje. Ugovor s tim moskovskim klubom traje mu do ljeta 2020. godine. Osim novog doma u Kozarčevoj, Ćorluka u vlasništvu ima i stan od stotinjak kvadrata u VMD-ovim zgradama na zagrebačkoj Radničkoj cesti.

Zagreb, 140118.
Kozarceva 28B.
Gradiliste vile Vedrana Corluke.
Na fotografiji:  gradiliste.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / Hanza Media
Gradilište vile Vedrana Ćorluke

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:59