NE PRESTAJE TRESTI

Novi potres na petrinjskom području jačine 3,2 po Richteru, tlo se sinoć lagano treslo i u Dalmaciji

Tijekom noći EMSC je zabilježio nekoliko manjih potresa u blizini Siska.
Potres Glina
 EMSC

Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) je tijekom noći zabilježio dva manja potresa na području Petrinje, jedan jačine 2,1 po Richteru u 3 sata, a drugi 1,1 prema Richteru u 4.30 sati. Epicentar oba potresa bio je u blizini Lekenika.

Oko 7.45 zabilježen je potres jačine 3 po Richteru s epicentrom na pola puta između Lekenika i Gline, a osjetio se i u Velikoj Gorici i Sesvetama.

- Bum i onda vibracija, udar je ljuljao krevet, kratko, nekoliko sekundi - napisao je stanovnik Siska na stranici EMSC-a.

Hrvatska seizmološka služba javlja kako je potres bio jačine 3,2.

- Jutros, 14. siječnja 2021. godine u 07 sati i 46 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice - izvijestili su.

Osim područja oko Petrinje, slab potres je noćas zatresao i okolicu Sinja.

- Noćas, 14. siječnja 2021. godine u 0 sati i 3 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres s epicentrom 7 kilometara sjeveroistočno od Sinja. Magnituda potresa iznosila je 2.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS ljestvice - objavili su iz Seizmološke službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:28