MANEKENKE I STARLETE

NOVI SLUČAJ ELITNE PROSTITUCIJE U METROPOLI Bogatim hotelskim gostima nudili noćne dame za provod

Elitni hotel pokraj Glavnog kolodvora oduvijek je mjesto okupljanja ex-yu i hrvatske društvene kreme
 Joško Šupić / CROPIX

ZAGREB - Do jučerašnjeg prvog ročišta na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu pred sutkinjom Ivanom Bujas, ostalo je nepoznato kako su u srpnju ove godine privedena dva djelatnika zagrebačkog hotela “The Regent Esplanade” pod optužbom da su bili dio organiziranog lanca elitne prostirtucije.

Prema tvrdnjama tužiteljstva, Mario Vuletić (40) zajedno sa šestoricom suoptuženika od lipnja do srpnja ove godine angažirao je više žena za pružanja seksualnih usluga u Zagrebu i u drugim mjestima u Hrvatskoj za najmanje 150 eura po satu. Ukupno su zaradili 183 tisuće kuna.

Među njima su dva djelatnika “Esplanade” koji su optuženi da su prostitutke puštali u sobe klijenata za što su dobivali po 100 kuna, tri vozača, te djelatnik turističke agencije iz Makarske, Jablan Pešić, koji je sa Vuletićem dogovorio boravak tri djevojke na Hvaru gdje su od “klijenata” dobile šest tisuća eura. Jedan od djelatnika “Esplanade”, Ivan Karlo Ranok, priznao je krivnju, tvrdeći da nije znao što radi.

Trojica dijelila profit

- Novac što su ga moje djevojke dobivale od klijenata za seksualne usluge dijelili smo na tri dijela - trećina je išla meni, trećina njima, a trećina za organizaciju posla - priznao je na sudu Vuletić, prvoptuženi za organiziranje lanca prostitucije.

Neposredno nakon prvog ročišta, kada je javnost doznala što se u lipnju i srpnju događalo u “Esplanadi”, u tom prestižnom zagrebačkom hotelu, kao i obično - idilična slika nekog idealnog, građanskog Zagreba. Terasa Oleander i popularni Bistro puni su imućnih turista, ali i zagrebačkih intelektualaca koji ritual prve kave jutarnje kave baš s guštom dogovaraju tamo. Gosti nemaju pojma što piše u novinama, barem se tako ponašaju.

Konobari i ostalo osoblje i dalje ima osmijeh na licu, a tek kad ih otvoreno pitamo za neki komentar svega što se događalo, kažu tek šturo kako su čuli “da se nešto događa”, ali ne vjeruju da su njihovi kolege uključeni u bilo kakvo posredovanje u prostituciji ili kriminalne aktivnosti.

U hotelu se oduvijek, kažu, poštovao zakon, no nema toga što susretljivi zaposlenici ne bi napravili za svoga gosta kako bi mu boravak u hotelu bio što ugodniji.

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 09:52