AFERE BIVŠEG MINISTRA

O POLICIJSKOM UPADU U KUŠČEVIĆEVU KUĆU OGLASIO SE I USKOK Potvrdili su da su istražitelji došli na pretres

Lovro Kuščević, arhivska fotografija
 Sandra Šimunović / CROPIX

Nakon što su policijski istražitelji upali u kuću bivšeg ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a Lovre Kuščevića na otoku Braču kako bi u sklopu USKOK-ovih izvida obavili pretres, o akciji se u utorak poslijepodne oglasio i USKOK.

- Povodom brojnih zaprimljenih novinarskih upita vezanih uz medijske objave o pretragama nekretnina na otoku Braču, obavještavamo da se navedeni izvidi provode u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) te uz prethodno pribavljene sudske naloge, navode u USKOK-u ne ulazeći u detalje.

- O daljnjem postupanju u ovom predmetu USKOK će odlučiti nakon što se policijskim izvidima osiguraju dokazi i prikupe sve potrebne obavijesti, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena, zaključuje se u kratkoj obavijesti.

Podsjetimo, kako Jutarnji neslužbeno doznaje, radi se o izvidima zbog informacija o aferama s nekretninama i prenamjenama zemljišta o kojima su ovog ljeta opširno izvještavali mediji. Također doznajemo da su izvidi u tijeku i u nekretninama još nekoliko osoba na Braču.

Pokretanje postupka protiv ovog istaknutog HDZ-ovca nije moguće prije nego mu Sabor ukine imunitet saborskog zastupnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:26