SMRT NA PRUZI

OBITELJ DJEVOJČICE MADINE KAZNENO PRIJAVILA POLICAJCE Odbili su majčine molbe da s malenom djecom prenoći do jutra jer su umorna i pothlađena

dbili majčine molbe da joj se dopusti da s djecom u dobi od dvije, tri, četiri, šest, osam i dvoje od 15 godina prenoći do jutra jer su djeca umorna i pothlađen
 Hassan Qasmi / Are You Syrious?/Facebook

Obitelj Madine Hussiny, 6-godišnje djevojčice iz Afganistana koja je preminula od posljedica naleta vlaka na pruzi Tovarnik - Šid,podnijela je kaznenu prijavu protiv nepoznatih policijskih službenika MUP-a RH.

Tereti ih za četiri kaznena djela: prouzročenje smrti iz nehaja, grubu povredu prava djeteta, zloupotrebu položaja i ovlasti te nehumano postupanje kojim su nanijeli tešku duševnu bol i patnju zbog njihova društvenog položaja jer obitelj pripada ranjivoj izbjegličkoj populaciji.

Obitelj očekuje, rekla je opunomoćena odvjetnica Sanja Bezbradica Jelavić, da će se u povodu kaznene prijave provesti učinkovita istraga. Ona tvrdi da su policijski službenici “odbili postupiti prema pozitivnim propisima hrvatskih zakona i pravu EU” te da su obitelj, koju su zatekli na teritoriju Hrvatske, uputili da se noću smjerom pruge vrati u Srbiju.

- Pritom nisu postupili humano jer su odbili majčine molbe da joj se dopusti da s djecom u dobi od dvije, tri, četiri, šest, osam i dvoje od 15 godina prenoći do jutra jer su djeca umorna i pothlađena - istaknula je odvjetnica.

MUP negira odgovornost. Tvrdi da postupanje hrvatske granične policije nije ni na koji način utjecalo na uzrokovanje nesreće i stradavanje djevojčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:57