POTRES NA HAITIJU

Obitelji hrvatskih policajaca: Hvala Bogu sve je u redu

 MUP

ZAGREB - Igor Kruljac i Tihomir Svatoš, dvojica hrvatskih policajaca nisu ozlijeđeni u potresu na Haitiju i aktivno su se uključili u spašavanje lokalnog stanovništva, potvrdili su danas članovi njihovih obitelji.

- Živi smo i zdravi, sve ok – ta kratka e-mail poruka kojom se 32-godišnji Igor Kruljac, specijalac ATJ Lučko, u srijedu kratko iza podneva uspio javiti svojoj obitelji u Vukovar okončala je strah i neizvjesnost s kojom se obitelj borila nekoliko sati od vijesti o razornom potresu i brojnim žrtvama na Haitiju.

- Čuli smo za potres ujutro na vijestima. Bili smo u šoku, nekoliko sati nismo znali ništa o Igoru. Pokušavao sam ga nazvati na mobitel, ali bilo je nemoguće, a ni SMS mu nisam uspio poslati – kaže Damir Kruljac čiji se brat samo par dana prije stražnog potresa, 10. siječnja, nakon božićnih blagdana s obitelji u Vukovaru, vratio na Haiti.

Zabrinutom bratu Damiru i 62-godišnjem ocu Ivici Kruljcu prve dobre vijesti stigle su tijekom prijepodneva iz MUP-a kada im je javljeno da je policajac Igor dobro i na sigurnom. Igor Kruljac bio je stacioniran u glavnom gradu Port-au-Princeu.

Zabrinuta obitelj još uvijek ne zna što je sve proživio u razornom potresu koji je pogodio Haiti, no glavno je, kako su rekli u obitelji Kruljac u Vukovaru, što sada znaju da je živ i dobro.

Supruga Tihomira Svatoša rekla je kako joj je odmah javljeno da je Tihomir živ i zdrav.

- Cijeli dan me zovu prijatelji i rodbina i raspituju se za Tihomira. Hvala Bogu sve je u redu - kratko je rekla preko telefona. I Tihomirov otac Mario kaže da je čuo što se događa na Haitiju.

- Nisam se čuo sa Tihomirom, ali drugim kanalima sam saznao da je živ i da pomaže tamošnjim vlastima - rekao je Mario.

Tihomir Svatoš, inače pomoćnik načelnika I. postaje prometne policije PUZ-a otputovao je na Haiti sa svojim kolegom Igorom Kruljcem, specijalcem iz ATJ Lučko u svibnju prošle godine. Dvojac se priključio mirovnoj misiji UN-a. Tamo su dosad obavljali posao instruktora na policijskoj akademiji.

Ministarstvo unutarnjih poslova u UN-ovoj misiji MINUSTAH sudjeluje od kraja 2007. godine, a tada je vukovarski policajac sa graničnog prijelaza Bajakovo, Marko Džigumović na Haitiju bio zamjenik ravnatelja Policijske akademije.

Ovo je inače prva mirovna misija u kojoj sudjeluju Svatoš i Kruljac. Kako su tada objasnili na dalek put ih je vodila želja za usavršavanjem te želja za međunarodnim priznanjima.

Nakon razornog potresa e-mailom su MUP-u javili da su dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 01:45