6 ŽENA I 6 MUŠKARACA

OBJAVLJENA LISTA 12 SDP-ovih KANDIDATA ZA EU IZBORE, BERNARDIĆ ODBIO BITI NA NJOJ Vrh stranke njegov prijedlog samo primio na znanje...

 Srđan Vrančić / CROPIX

Nakon gotovo trosatne sjednice Predsjendištva SDP-a utvrđena je lista od 12 imena s kojima će ova stranka krenuti u predizbornu kampanju za europarlamentarne izbore. Premda je većina članova Predsjedništva bila za to da na listi bude i predsjednik stranke Davor Bernardić, on je to odbio. A Predsjedništvo je pak listu koju im je Bernardić predložio i koja će biti poslana na potvrdu i utvrđivanje redosljeda Glavnom odboru - primilo na znanje.

Politički tajnik stranke Davorko Vidović pročitao je imena kandidata, šest žena i toliko muškaraca. Među ženama su predložene Barbara Antolić Vupora, predsjednica varažidnskog županijskog SDP-a, Jasenka Auguštan Pentek, gradonačelnica Zlatara, Biljana Borzan, aktualna europarlamentarka, zatim Romana Jerković i Ivana Posavec Krivec iz Predsjedništva, te javnosti slabo poznata Sanja Radolović. Među muškim kandidatima su Joško Klisović, Gordan Maras, Predrag Fred Matić, Mladen Novak, zatim Ranko Ostojić i Tonino Picula.

U izjavi nakon sjednice Predsjendištva Vidović je ostvio otvorenom mogućnost da se lista još izmijeni. Konačnu listu i poredak na njoj utvrditi će Glavni odbor SDP-a koji će se sastati u proljeće.

Sve županijske organizacije SDP-a su predlagale svoje kandidate za liste, a Vidović kaže kako je Bernardić osobno obavio razgovor s 30 osoba koje su bile predložene. Prema izvorima iz SDP-a, Jasenki Auguštan Pentek tek je danas ponudio da bude na listi.

Odgovarajući na novinarska pitanja izbjegava li Bernardić time što ne želi na listu osobnu odgovornost za rezultate izbora, Vidović je kazao da je na njemu politička odgovornost za rezultate koje će SDP postići neovisno o tome hoće li mu ime biti na listi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:44