PREKRŠAJ

OBNAVLJAO KROVIŠTE SVINJCA KOD DARUVARA PA OBJESIO HRVATSKU ZASTAVU S PETOKRAKOM Susjedi ga prijavili, policija mu napisala kaznu u - dinarima!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 22.07.2019. u 21:12

Kumrovec, 250519.
Proslava Dana mladosti - radosti u Kumrovcu, rodnom mjestu Josipa Broza Tita, koja se proslavlja vec 25 godina.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX

Zastava SR Hrvatske

Bizaran prekršaj počinio je proteklog vikenda 58-godišnjak s područja Đulovca, mjesta kod Daruvara. Kako piše Danica.hr, spomenuti je gospodin postavljao krovište na svinjcu u svojem dvorištu, a kako tradicija nalaže, na stup u dvorištu je objesio zastavu.

I sve bi to bilo super da se umjesto službene hrvatske zastave nije zavijorila zastava Socijalističke Republike Hrvatske, s golemom crvenom zvijezdom u sredini. Još uvijek nije poznato je li se čovjek jednostavno zabunio ili je štovatelj Titove Hrvatske, ali sigurno je da susjedi nisu imali razumijevanja za ovaj njegov potez.

Oni su, naime, prijavili provokaciju svog susjeda pa su 58-godišnjaku ubrzo u dvorište stigli daruvarski policajci.

Zastavu su zaplijenili, uručili mu prekršajni nalog pa mu sada prijeti "novčana kazna u dinarskoj protuvrijednosti od 20 do 50 DEM". Ne, nije greška.

Kako se Zakon o grbu, zastavi i himni RH te zastavi i lenti Predsjednika RH nije mijenjao još od 1993. godine kazna se određuje u njemačkim markama, ali u protuvrijednosti u hrvatskim dinarima. Pa si vi sad mislite...

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo