EU LOGO

Od ponedjeljka nove, jeftinije registarske pločice. Evo kako će izgledati i koliko će koštati

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.07.2016. u 17:30

Split, 090616.
Ulica Domovinsko rata.
Zbog radova u Hercegovackoj ulici stvaraju se prometne guzve na glavnom ulazu u Ulici Domovinskog rata.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Cropix

ZAGREB- Od ponedjeljka, 4. srpnja na snagu stupa novi Pravilnik o registraciji i označavanju vozila kojim je reguliran izgled i cijena novih registarskih pločica, doznaje se u MUP-u.

Prema odredbama novog pravilnika postojećim registarskim pločicama s lijeve strane dodan je plavi pravokutnik kao oznaka pripadnosti Europskoj uniji tzv. europski logo i nacionalna oznaka za Hrvatsku – HR. Registarska područja pritom su ostala ista, kažu u MUP-u.

MUP RH
 

Nakon početka izdavanja novih registarskih pločica vozači neće morati mijenjati postojeće registarske pločice, već će se one postepeno zamjenjivati u svim onim slučajevima redovnih zamjena - kada vozači po prvi puta registriraju vozilo, prilikom promjene registarskog područja, u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja.

Što se tiče cijene, skoro sve vrste registarskih pločica će pojeftiniti.

Obične registarske pločice pojeftinit će sa 76 na 65 kuna, registarske pločice po narudžbi s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom s 378 na 278 kuna, prenosive pločice s 920 na 278 kuna, dok je najveće pojeftinjenje svakako ono za registarske pločice po izboru koje će sa 6720 kuna pojeftiniti na 2000 kuna, navode u MUP-u.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo