NE PROPUSTITE

OD PONEDJELJKA UZ JUTARNJI: PRIPEMITE SE ZA DRŽAVNU MATURU Darujemo priručnike sa 230 zadataka iz hrvatskog i matematike

DAR SVAKI DAN: Od ponedjeljka uz Jutarnji list darujemo po jedan priručnik sa zadacima za pripremu državne mature. U suradnji sa stručnjacima donosimo više od 200 zadataka na 80 stranica za vježbu, zajedno s rješenjima i objašnjenim postupkom!

U ponedjeljak uz Jutarnji list dobivate knjižicu sa zadacima namijenjenim provjeri znanja hrvatskoga jezika potrebnoga za uspješno polaganje testa na državnoj maturi. Priručnik je podijeljen po cjelinama: pravopis, leksikologija, fonologija, sintaksa, povijest jezika i morfologija, a u njemu je niz zadataka s rješenjima i objašnjenjima. U priručniku je i završni test s dodatnih 25 pitanja i rješenjima za provjeru točnosti, koje su pripremili eksperti iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

U utorak slijede zadaci iz matematike iz osnovne i više razine znanja. Zadatke su odabrali stručnjaci iz Otvorenog učilišta Algebra, a kroz postupak njihova rješavanja vodi vas poznati matematički guru Toni Milun.

Srijeda je rezervirana za nastavak vježbe matematike, ovaj put na osnovnoj razini koju prijavljuje najveći broj maturanata. Uz odobrenje Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja donosimo birane zadatke iz ispita državne mature iz ljetnoga roka prošle godine.

Riješite zadatke za maturu na najjednostavniji i najbrži način uz Jutarnji list!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:20