ZATVORENA SJEDNICA ODBORA

Odbor za nacionalnu sigurnost započeo raspravu o aferi izlisti: Što stoji u izvješćima s oznakom 'vrlo tajno'?

Predsjednik Odbora Miroslav Tuđman zatražio je očitovanje nadležnih tijela
 Davor Pongračić / CROPIX

NOVO 13:03 - U Saboru je upravo započela sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, gdje će raspravljati o medijskim napisima o zlouporabi sustava tajnog prikupljanja podataka.

Predsjednik Odbora, HDZ-ov zastupnik Miroslav Tuđman izjavio je za novinare kako ne vjeruje da će Odbor već danas donijeti zaključak, dok drugi članovi odbora nisu bili raspoloženi za komentare.

ZAGREB - Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost održat će zatvorenu sjednicu s jedinom točkom " Medijski napisi o zloporabi sustava tajnog prikupljanja podataka - rasprava o zaprimljenim izvješćima".

Nakon što su mediji objavili da su na zahtjev za izliste telefonskih poziva nezakonito dopisivani brojevi nekih čelnika SOA-e i Agrokora, predsjednik Odbora Miroslav Tuđman zatražio je očitovanje nadležnih tijela.

Početkom tjedna dostavljena su očitovanja Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost i Operativno tehničkog centra, a u petak je stiglo i ono Ministarstva unutarnjih poslova, nakon čega je Tuđman sazvao sjednicu Odbora. Svi dokumenti nose oznaku "vrlo tajno".

Predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović još su prije tjedan dana jasno rekli kako kršenja zakona nije bilo, a danas će svoj sud donijeti i Odbor u čijoj je nadležnosti kontrola rada tajnih službi i policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 03:18