33 ZA, 4 PROTIV

ODLUKA DONESENA GOLEMOM VEĆINOM I HDZ zagrebačke županije dao potporu ratifikaciji Istanbulske konvencije

 Darrin Zammit Lupi / REUTERS

Nakon šibensko-kninskog, osječko-baranjskog, dubrovačko-neretvanskog, splitsko-dalmatinskog i virovitičko-podravskog HDZ-a, Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije šesta je zaredom županijska organizacija najveće hrvatske političke stranke koja je i službeno dala punu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije odluku je donio golemom većinom, s 33 glasa ZA i samo 4 protiv na svojoj sjednici održanoj sinoć u Zagrebu.

- Nakon argumentirane i demokratske rasprave o stvarnom sadržaju Konvencije, otklonjene su sve dvojbe oko ratifikacije. Iz Konvencije ne proizlazi ni najmanja obveza da se u naš pravni poredak uvede tzv. treći, neutralni spol ili da se, primjerice, priznaju istospolni brakovi. Nema nikakvih 'roditelja 1' i 'roditelja 2', kako se to u zadnje vrijeme manipulira. Konvencija je u skladu s Ustavom RH te ona ničim ne ugrožava naše tradicionalne vrijednosti. Stoga je i bila očekivana ovakva i više nego uvjerljiva većinska odluka članica i članova naše županijske organizacije - kazao je za HDZ-ov portal nakon sjednice predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Barišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:55