KĆER SDP-OVCA

Odvjetnica Denona ima najunosniji ugovor sa ARZ-om

 Srđan Vrančić/CROPIX

Odvjetnica Lara Denona, kćer SDP-ovog saborskog zastupnika Luke Denone, već godinama pravno zastupa tvrtku Autocesta Rijeka Zagreb, čiji je pak predsjednik Uprave Željko Denona, također SDP-ovac i bratić puno poznatijeg zastupnika.

Riječka odvjetnica sa tvrtkom kojom upravlja njen rođak ima sklopljen višegodišnji ugovor koji joj mjesečno omogućuje zastupanje do 28 tisuća kuna, dok je za maksimalni godišnji iznos određena cifra od 336 tisuća kuna.

Od ukupno četri odvjetnička društva koja nude pravno savjetovanje i zastupanje ovoj kompaniji, Denona ima najizdašniji ugovor i zastupa ih u oko 80 parnica.

Najunosniji ugovor

Osim odvjetničkog ureda Denona, ARZ zastupa i odvjetnički ured Knežević, koji za pravno savjetovanje i zastupanje ima godišnji ugovor od 216 tisuća kuna i zastupa ih u 1 parnici i 50-ak sudskih postupaka priznanja vlasništva. Odvjetnik Hrvoje Korša ARZ zastupa u 15 parnica i ima ugovor na 156 kuna godišnje, dok je ugovor društva Buterin i Posavec, koji se bave pravnim savjetima oko restrukturiranja ARZ-a i HAC-a, ugovoren na šest mjesečnih rata po 33 tisuće kuna.

Prema dopisu ARZ-a, Denona, Korša i Knežević, tu kompaniju zastupaju više godina, a odabrani su temeljem javnog natječaja i to kroz direktnu pogodbu.

- Prvenstveni kriterij za njihov odabir je kvaliteta do sada obavljenog rada i uspjeha u sporovima. Ovi s kojima su današnji ugovori na snazi su se pokazali kao najkompatibilniji i najkvalitetniji u djelu poslova koje obavljaju - ističu između ostalog u ARZ-u.

Posljednji ugovor Lara Denona sa ARZ-om, potpisala je u listopadu 2011. godine, kada je njen rođak Željko Denona bio član uprave te kompanije.

Predsjednik Uprave ARZ-a postao je u veljači 2012. godine nakon pobjede koalcije.

Klijent i Grad Rijeka

Priča oko zaspošljavanja na temelju rodbinskih veza u ovom društvu, bila je i predmet opsežne kriminalističke obrade koja je pokrenuta u ljeto 2010. godine.

Iako je tada, kako su mediji pisali, Odjel gospodarskog kriminaliteta PU zagrebačke pokrenuo istragu protiv bivšeg predsjednika Uprave ARZ-a Josipa Korpara oko sumnji na administrativno poslovanje ARZ-a, kupnju mehanizacije i zemljišta buduće upravne zgrade, sponzorstva i drugih negrađevinskih poslova, jedan krak istrage vodio je i na dio članova menadžmenta kompanije zbog sumnji na nezakonito poslovanje, posebice oko politike zapošljavanja.

Kako su mediji pisali, policija je tada provjeravala informacije prema kojima su direktori ARZ-a Ante Pribanić, Davor Režek i Željko Denona u tvrtku zapošljavali bračne partnere, djecu i rodbinu.

Osim sa ARZ-om, kćer Luke Denone, riječkog SDP-ovca i člana Glavnog odbora te stranke, već godinama surađuje i sa Gradom Rijeka kojima nudi odvjetničke usluge pravnih savjeta i zastupanja kod prisilne naplate komunalnog doprinosa i komunalne naknade. Lara Denona je taj posao dobila još 2003. godine, u vrijeme dok joj je otac bio podžupan Primorsko goranske županije, a novi ugovor sa Gradom Rijeka, vrijedan 303.875 kuna, sklopila je u studenom 2011.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 08:25