VREMENSKA PROGNOZA

OGLAŠEN CRVENI METEOALARM, ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO OBJAVIO UPOZORENJE Stiže jako zahlađenje, temperature će i u Dalmaciji biti opasne po zdravlje

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 01.01.2019. u 21:07

Vranjic, 070117. Zaledjena obala sa sjeverne strane poluotoka Vranjic. Split i okolica su jutros mjerili iznimno niskih -7 stupnjeva te uz olujnu buru osjet hladnoce je iznosio -24. Obala se uz sjevernu stranu poluotoka Vranjic zaledila od mora koje je nosila bura.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
CROPIX

 

Prvi dan Nove godine osvanuo je kao stvoren za šetnju i ispijanje kave na osunčanom štekatu, no uskoro, nažalost, slijedi zahlađenje s jakom burom i nimalo ugodnim temperaturama, piše Slobodna Dalmacija.

Kako je objavio Državni hidrometeorološki zavod, već od sutra zapuhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim, prema kraju dana moguće i olujnim udarima. Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak okrenuti na buru i jačati, pa će od sredine dana biti olujnih, podno Velebita i orkanskih udara.

Zbog navedenog je za sutra oglašen meteoalarm, za obalu žuti, a za more crveni.

DHMZ
 

Žuti meteoalarm znači da će vrijeme biti potencijalno opasno, narančasti da će biti opasno, a crveni izuzetno opasno.

Meteoalarm je, kako stoji na stranicama DHMZ-a, oglašen zbog jake, na udare olujne bure i sjevernog vjetra čiji bi najjači udari mogli dosezati i 120 km/h.

U narednim danima vrijeme se neće popraviti a za vikend nas očekuje izrazita hladnoća.

Kako javlja Zavod za javno zdravstvo, od 5. siječnja u Rijeci, Splitu i Dubrovniku očekuje se hladnoća koja može biti opasna za zdravlje, piše Slobodna Dalmacija.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo