PROSTOR POSVEĆEN LEGENDI

OLIVERU DRAGOJEVIĆU MUZEJ NA KORČULI 'Ideja je došla od obitelji'

    AUTOR:
    • Tena Šarčević

  • OBJAVLJENO:
  • 06.11.2018. u 08:17

zagreb, 170106
promocija novog albuma, oliver dragojevic, aquarius
foto biljana gaurina
-zs-
Biljana Gaurina / CROPIX

Vela Luka uskoro bi mogla dobiti muzej posvećen velikanu Oliveru Dragojeviću, piše Dalmacija Danas.

- Inicijativa za pokretanje muzeja potekla je od same Oliverove obitelji. Svi znamo da je Oliver rođen u Veloj Luci i da je tu proveo djetinjstvo. Sve svoje ljetne i zimske odmore i svaki slobodni trenutak provodio je u Veloj Luci. Tu je sagradio i dvije kuće; jednu na Ratu, a poslije je kupio stariju kuću koju je preuredio i u kojoj je s obitelji najčešće boravio - rekao je portalu Dragiša Barčot, zamjenik načelnice Vele Luke, koji je otkrio i da se već zna lokacija novog muzeja.

Oliverovi dani

Najprije se razmišljalo o kupnji jedne stare zgrade u centru, a razmatrao se i prostor tamošnjeg Kulturnog centra, no na kraju je odlučeno da će Oliver svoj prostor dobiti u Zadružnom domu. Riječ je o zdanju sagrađenom neposredno nakon Drugog svjetskog rata, kojem su u prizemlju uredske prostorije, a na katu je nekada bilo kino, dok je danas taj dio mahom prazan i napušten.

Projekt je tek u idejnoj fazi, tako da za sada nema dodatnih informacija o tome kada bi moglo doći do realizacije, kao ni o tome odakle će se točno financirati.

Međutim, Barčot je natuknuo da se razmišlja o prijavi za sredstva iz fondova EU, ali i o tome da se novac prikupi na druge načine. Uz muzej, u planu je da se u Veloj Luci pokrenu i Oliverovi dani, no taj je projekt također tek ideja i nije detaljnije razrađen.

Fontana i kip

S obzirom na velik broj ljudi koji u posljednja tri mjeseca posjećuju Oliverov grob, razmišlja se i o preuređenju groblja sv. Roka, ali i o nekim drugim mogućnostima. - Nastojat ćemo da ništa ne zanemarimo, svaki kvalitetan prijedlog koji dobijemo je dobrodošao. Razmišlja se o nekim zanimljivim idejama, poput fontane u raznim bojama ili Oliverova kipa u prirodnoj veličini - istaknuo je Barčot.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo