BOLNIČKI PROPUST?

Opća bolnica Zabok - Roditelji, žao nam je, ali nismo krivi

Mrtvo dijete dva je mjeseca bilo u frižideru bolnice na Šalati, a roditelji su sve to vrijeme mislili da je pokopana
 Krunoslav Pavlina/CROPIX

ZAGREB - “Opća bolnica Zabok telefaksom je proslijedila pisanu izjavu o odricanju od pokopa svoje preminule bebe gospođe Marije iz Krapinskih Toplica Zavodu za patologiju Medicinskog fakulteta.

Žalimo što je došlo do ove situacije, koja je nakon smrti djeteta bila još jedan šok za roditelje, no smatramo da je OB Zabok stručno i administrativno učinio sve u skladu s pravilima i propisima struke, što potvrđuje i arhivirana bolnička dokumentacija”, stoji u priopćenju koje potpisuje Neven Miškulin, viši stručni suradnik za odnose s javnošću OB-a Zabok. Podsjetimo, Marija iz Krapinskih Toplica rodila je u zabočkoj bolnici 26. siječnja zdravog sina, koji je preminuo sljedeći dan.

Dijete nije kremirano

Prema preporuci liječnika, pismeno se odrekla prava na pokop djeteta te joj je objašnjeno da će dijete biti kremirano i pokopano na zagrebačkom Krematoriju. Dva mjeseca kasnije majka je upućena na Zavod za patologiju po nalaz djetetove obdukcije. Pri preuzimanju nalaza liječnik ju je pitao: “A što ćemo s bebom koja ovdje stoji već dva mjeseca?”

Šokirani roditelji

Roditelji su ostali šokirani time što tijelo njihova djeteta dva mjeseca stoji u frižideru patologije a da o tome nitko ništa ne zna. Je li Zavod za patologiju primio spornu izjavu, po kojoj su dužni zbrinuti tijelo, i zašto se u bolnici koja je uputila djetetovo tijelo nisu raspitali što s njim doznat će se u ponedjeljak kad se predstojnik dr. Sven Seiwerth vraća sa službenog puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 02:44