ŽUPANIJSKI SUD U OSIJEKU

OPET ODGOĐENA ODLUKA O OSNOVANOSTI DRUGE OPTUŽNICE PROTIV ZDRAVKA MAMIĆA Pozivi nisu dostavljeni svim optuženima, nova sjednica u siječnju

Zdravko Mamić
 Vlado Kos / HANZA MEDIA

Zbog neuredne dostave poziva još jednom je odgođena sjednica optužnog vijeća na Županijskom sudu u Osijeku na kojem se trebalo odlučivati o osnovanosti druge optužnice protiv Zdravka Mamića i još šestorice suokrivljenika koje se tereti da su putem offshore kompanija iz Dinama nezakonito izvukli najmanje 144 milijuna kuna.

Naime, od svih sedam okrivljenika, među kojima su i Mamićev brat Zoran te sin Mario, odnosno Damir Vrbanović, Nikky Arthur Vuksan, Igor Krotan i Sandro Stipančić, poziv je uredno primio samo Vuksan, što znači da nisu ispunjene procesne pretpostavke za održavanje sjednice, iako nitko od okrivljenih nije ni dužan nazočiti sjednici.

Iz istog razloga nije se odlučivalo niti o zahtjevu USKOK-a da se Zdravku Mamiću po ovom slučaju odredi istražni zatvor.

USKOK se složio da za potvrđivanje optužnice nema zakonskih pretpostavki, ali su za određivanje istražnog zatvora inzistrirali na donošenju odluke, čemu se Mamićev branitelj Veljko Miljević usprotivio, a optužno vijeće zauzelo stav da ni u tom slučaju nema zakonskih pretpostavki za odluku.

Nova sjednica optužnog vijeća zakazana je za 14. siječnja 2019. godine uz nadu da će ovaj put svim okrivljenima pozivi biti uredno dostavljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:04