RAČUNALNA PRIJEVARA

OPREZ! INTERNETOM KRUŽI LAŽNA NAGRADNA IGRA 'Ne dijelimo vrijedne nagrade, pripazite kome dajete osobne podatke'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.06.2019. u 13:37

Close up of hand on computer keyboard, Image: 212237847, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RF
Profimedia, Sciencephoto RF

Pojavila se još jedna lažna nagradna igra na internetu, u kojoj se od naivnih korisnika prikupljaju osobne podatke. Upozorenje je stiglo iz Optime Telekoma koji navode da se pritom u njihovo ime navodno dijele mobitele.

Ističu kako poruke ovakvog sadržaja najčešće za cilj imaju na prijevaran način pribaviti osobne podatke u svrhu zlouporabe, a mogu sadržavati i poveznice na zlonamjerne stranice ili datoteke.

- Lažne poruke korisnike obavještavaju da su osvojili vrijedne nagrade - najčešće mobitel, i od korisnika traže osobne podatke kako bi uređaj mogli preuzeti. Napominjemo kako Optima Telekom nije organizator ovih nagradnih igara te stoga pozivamo korisnike na oprez. Sve informacije o nagradnim igrama Optima Telekoma uvijek se mogu provjeriti u našem kontaktom centru na besplatnom broju 0800 00 88, Facebook ili Instagram računu, web chat-u na službenim stranicama optima.hr ili e-mailom na [email protected]. Koristimo ujedno priliku, i ovim putem, zahvaliti korisnicima koji su nam prijavili pojavu ovakvih lažnih oglasa, poručuju iz Optima Telekoma.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo