BEZOSJEĆAJNO MALTRETIRANJE

OPREZ, UZNEMIRUJUĆI VIDEO Stravična snimka zlostavljanja pasa u Splitsko-dalmatinskoj županiji, policija privela nasilnika!

 
 Screenshot / Facebook

Društvenim se mrežama proširio zastrašujuć i prilično uznemirujuć video na kojem stariji muškarac iz prtljažnika osobnog automobila izvlači dva psa da bi ih potom nemilo mlatio. Prvo uzicom, pa štapom, a na koncu jednog svom težinom nogama udari u nekoliko navrata rebra i glavu.

U manje od pola sata video je podijeljen više od sto puta, no jednako je brzo i uklonjen s većine privatnih profila. Osoba koja snima se smije umjesto da reagira na ovakvo zlostavljanje životinje, a ništa puno odgovornije i savjesnije nisu reagirali ni ostali na snimci.

Mučna situacija odigrala se u jednom mjestu u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a policija je brzo reagirala.

Stariji muškarac iz okolice Splita priveden je u Policijsku postaju Solin, piše Slobodna Dalmacija. Iz policije su im potvrdili kako je osoba koja se dovodi u vezu s mučenjem životinja na obradi.

Screenshot / Facebook

Screenshot / Facebook

Iz komentara se može zaključiti da je više građana podnijelo prijavu, a u ime Udruge Vis Vitalis i u svoje ime prijavu je podnijela i Diana Primožić Kukuruzović iz Rijeke.

- U ime Udruge Vis Vitalis i svoje večeras idem na policiju podnijeti prijavu - potvrdila nam je kratko Diana koja je prije manje od mjesec dana primila nagradu heroja za poseban doprinos te brigu o starijim i bolesnim životinjama. Volontira preko 25 godina uz pomoć svoje obitelji, pomogla je stotinama pasa i mačaka, a udrugu Vis Vitalis osnovala je 2014. godine s ciljem pomaganja napuštenim životinjama, posebice bolesnim i starijim.

Na službenoj se stranici oglasio i Animalex, udruga za pravnu zaštitu životinja. Oni su uz pomoć građana otkrili identitet gotovo svih osoba sa snimke. Također ponuđen je i privremeni smještaj za dva psa do udomljenja, no mole da se jave ljudi koji nude privremeni ili stalni smještaj ukoliko psi budu oduzeti.

Video snimku možete pogledati na ovom linku, no upozoravamo vas da bi nekima mogla biti vrlo uznemirujuća!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:23