OSTAJE MINISTAR?

OREŠKOVIĆ ODUŠEVLJEN SASTANKOM S LORENCINOM 'Super je prošlo. Napravio je sjajan posao, volio bih i da ostali sektori imaju takav rast'

Iz Lorencinova ureda su pak naveli da su razgovarali su o postignutim turističkim rezultatima prometa i prihoda, realiziranim investicijama u ove četiri godine te planiranim za naredno razdoblje
Zagreb, 080116.Hotel Sheraton.Mandatar Tihomir Oreskovic daje izjavu za medije na temu sastanka s aktualnim ministrom turizma Darkom Lorencinom.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

Mandatar Tihomir Orešković susreo se s IDS-ovim ministrom turizma Darkom Lorencinom te mu je čestitao, kako je izjavio, na turističkom rastu. Dvojac se susreo u ministarstvu turizma, a poslije sastanka mandatar Orešković dao je izjavu ispred hotela Sheraton za koji novinari u šali kažu da se u njega preselila vlada.

- Poznajem Lorencina još iz vremena kad sam bio u Plivi. Sastanak je super prošao. Našli smo se u ministarstvu. Želim mu prvo čestitati zbog rasta u turizmu koji je super za Hrvatsku, no volio bi da i drugi sektori imaju takav rast, to bi bilo odlično. Imali smo brifing o par tema: hrvatski brending, investicije i na koji način možemo produžiti sezonu - izjavio je mandatar Orešković. Na pitanje novinara vidi li se u suradnji s IDS-om kazao je da su imali "otvorenu diskusiju" te da će i dalje imati dobre odnose. O tome postoji li mogučnost da Lorencin bude ministar u novoj vladi, kazao je da je to proces.

- Sjest ćemo Most i Domoljubna koalicija zajedno i izabrati najkvalitenije ljude, a tko su oni uskoro ćete čuti, drugi tjedan ćemo sjest, dole i diskutirati - odgovorio je Orešković. Novinari su ga pitali što misli o izjavi tehničkog premijera Zorana Milanovića koji je rekao da je svojedobno spominjao slučaju državu, a da sada imamo i slučajnog premijera; Orešković je dodao da to nije čuo, ali da je došao u Hrvatsku kako bi krenula u pravom smjeru. S Milanovićem je ovih dana razgovarao, dodao je, na proslavi srpskog Božića.

- Imali smo otvorenu diskusiju - dodao je Orešković koji drži da im neće trebati dodatni rok od 30 dana za sastavljanje Vlade. Nije želio reći s kime se dalje planira vidjeti, a na upit hoće li pozvati tehničkog ministra financija Borisa Lalovca koji se putem medija nudi za sastanak, odgovorio je:

- Upoznao sam Lalaovca, mi se znamo, zvat ću ga, ali sad imam tijesan raspored, ako ćemo stići, onda ćemo se naći. Svaki dan imam neke sastanke jučer sam bio do 23 sata na sastancima, i nadam se da neću večeras - rekao je Orešković. Na nekoliko pitanja novinara o temama koje nisu povezane direktno sa sastavljanjem vlade, odgovorio je u svom stilu:

- Čuj, kad se malo bolje informiram, komentirati ću taj slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:39