SABOR

OSNOVAN KLUB NEZAVISNIH ZASTUPNIKA NA ČELU S GLAVAŠEVIĆEM U njemu su još jedan bivši SDP-ovac i jedan bivši član Mosta

    AUTOR:
    • Marko Špoljar

  • OBJAVLJENO:
  • 03.12.2018. u 16:18

Zagreb, 040518. Trg svetog Marka, Sabor RH.
Hrvatski sabor je 8. sjednicu nastavio raspravom o prijedlogu odluke o razrjesenju clana i imenovanju clana Povjerenstva za fiskalnu politiku. Na fotografiji: Bojan Glavasevic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

Na fotografiji: Bojan Glavašević

 

Saborski zastupnici Marko Vučetić, koji je nedavno najavio mogućnost kandidature na predsjedničkim izborima, i bivši SDP-ovac Bojan Glavašević, nakon što im se pridružio Tomislav Žagar, danas poslijepodne osnovali su novi saborski Klub nezavisnih zastupnika.

- Mi smo grupa slobodnomislećih ljudi progresivnog svjetonazora i na ovaj način ćemo puno lakše raditi u Saboru. Bitno je reći da je riječ o oporbenom klubu nezavisnih zastupnika – kaže Glavašević.

Tomislav Žagar, koje je u Sabor ušao na listi SDP-a, do jučer je bio član Mostova kluba.

- S obzirom da sam dao podršku kolegi Vučetiću i njegovoj kandidaturi za predsjednika RH, te sam mu rekao da ću biti i dio njegovog tima, prvi korak u tom smjeru učinio sam jučer. On, Glavašević i ja osnovali smo novi oporbeni Klub nezavisnih zastupnika. I dosad sam u Klubu Mosta djelovao kao nezavisni zastupnik, međutim nakon podrške kolegi Vučetiću, koji je ranije izbačen iz Mostovog kluba, dobio sam određene poruke da bi bilo bolje da i ja napustim klub. Moram reći da je moja suradnja s kolegama iz Mostova kluba bila jako korektna – rekao nam je Tomislav Žagar.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo