STRAVA U ZADRU

OTAC 'ŽIGOSANE' DJEVOJKE 'Slovo 'U' pokušao joj je prvo utisnuti na lice! Nakon svega joj prijete i smrću! Pod stresom je, danas nije išla u školu'

 
 Arif Sitnica/Zadarski list

Incident koji se u srijedu dogodio u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi šokirao je građane. Jedan učenik prvog razreda užarenim predmetom u obliku slova ‘u’ opekao je i doslovno žigosao jednu školsku kolegicu i jednog kolegu. Zbog naknadnih prijetnji djevojka je šutjela sve dok nastavnica na satu tjelesnog odgoja nije primijetila rane.

Medije je o svemu obavijestio otac djevojke, revoltiran činjenicom da škola nije intervenirala, nije pozvala niti policiju niti hitnu pomoć.

- Mene čudi kako to da nitko iz škole nije zvao policiju ili Hitnu pomoć?! Naime, riječ je o dvoje učenika koji su ozlijeđeni užarenim predmetom i kojima je rečeno da su ustaše. Imao sam već slučaj da je starija kći, koja je također išla u ovu školu, s nastave došla krvava kući te ni tada nitko nije zvao policiju ni Hitnu. Problem je u cijeloj školi. Zašto ne zovu Hitnu pomoć ili ne prijave policiji kad se dogode ovakve stvari? Ne razumijem što se događa u školi - rekao je u srijedu za Zadarski.hr.

Kćer je odveo na Hitni bolnički prijem kako bi se ozljede evidentirale, a on planira podignuti kaznenu prijavu.

Arif Sitnica/Zadarski list
Ozlijeđena djevojka s ocem

Za Vijesti.rtl.hr danas je rekao da mu je kćer navečer još počela primati prijeteće poruke u kojima joj se prijeti čak i smrću.

- Dijete mi je pod stresom. Danas uopće nije išla u školu jer je i sinoć, nakon svega, dobila prijeteće poruke u kojima joj se prijeti smrću - rekao je Adem S. za RTL.

Razgovarali su upravo kad se spremao na policiju.

- Policija je upoznata sa slučajem s obzirom da škola ništa ne poduzima. Taj dečko je već i prije bio problematičan. Jednom mi je pretukao drugu kćer koja sva krvava došla kući. Strašno je što se sve u toj školi događa, a nitko ništa ne poduzima. Ovo je napad na moju djecu jer su pripadnici albanske manjine. Zato joj je i ustisnuo to slovo 'U' i rekao kako se sad može hvaliti da je ustaša - dodao je uzrujani otac.

Prepričao je kako je nasilnik u srijedu njegovoj kćeri prvo rekao neka mu da 10 kuna ili će joj zapaliti jaknu. Znajući što je sve u stanju napraviti, dala mu je 10 kuna, ali joj je on ipak zapalio jaknu. Potom joj je za vrijeme nastave užarenim predmetom prvo na lice pokušao ustisnuti slovo 'u', ali je nesretna djevojka to uspjela izbjeći.

U srijedu navečer oglasio se i ravnatelj škole Jozo Dragić koji je svo troje učenika pozvao na sastanak, te su svi iznijeli svoje gledište događaja, pisao je Zadarski list.

- Žao mi je zbog ovoga što se dogodilo. Oni su se izmirili jer to nije bio tako velik incident. Nakon događaja nismo odmah zvali policiju jer su se učenici već u jutarnjim satima, neposredno nakon događaja, izmirili. Također, na sastanku s roditeljima su opet svi iznijeli svoju priču, a učenik koji je to učinio se ispričao. Situacija se smirila te su svi rekli kako će doći na nastavu - rekao je Dragić. Dodao je kako je na sastanak došla i policija te su i oni uzeli izjave svih uključenih u incident. Istaknuo je kako je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama učenika.

- Ovo je velika škola, a zadnjih godina imamo jako puno učenika koji se školuju po posebnom programu i incidenti se događaju. Odmah za četvrtak sam sazvao razredno vijeće na kojem ćemo odlučiti o pedagoškim mjerama prema učeniku, odnosno o sankcijama koje prema pravilniku slijede za ovakvo ponašanje, a to bi moglo čak biti i ukor pred isključenje - zaključio je ravnatelj Dragić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:12