IMANJE USRED HERCEGOVAČKOG KRŠA

OTKRIĆE NEDJELJNOG JUTARNJEG Bandić skriva još jednu luksuznu vilu!

 CROPIX

Imovina Milana Bandića nije poželjna tema razgovora u Cerovom Dolcu i Poganoj Vlaki, selima u okolici Gruda u BiH, odakle je uhićeni zagrebački gradonačelnik rodom.

Dosad nepoznata vila, uz onu u Poganoj Vlaki gdje mu živi majka Blagica, nalazi se na Bandića brigu kod Cerovog Dolca, na mjestu gdje je nekad stajala rodna kuća zagrebačkoga gradonačelnika.

Vozeći se iz Gruda prema Ljubuškom, s glavne se ceste skreće na prašnjav put prema zaseoku Cerov Dolac, odakle, pak, vijugavi strmi put vodi prema predjelu koji se, zbog činjenice da su tamo odvajkada živjeli i žive Bandići, naziva Bandića brig. Na brijegu je tek nekoliko kuća, no u oko odmah upada raskošna kamena katnica, sazdana od sjajnog, klesanog hercegovačkog kamena. Oko nje prostire se omanja uređena okućnica kojom dominira spomenik Bandićevu ocu Jozi. Iako je do kuće svega nekoliko minuta vožnje od glavne ceste, pronaći će je samo upućeni, a i poneki mještani teško su se prisjetili gdje se kuća nalazi. Najprije su nam govorili kako je kuća u Poganoj Vlaki, no kada smo im objasnili da tražimo njegovu drugu kuću, prisjetili su se da Bandić ipak ima još jedno imanje.

- Da, tu mu je druga kuća. No, kako se do nje ide? Sve je to tu gore, al' koji je pravi put? - razgovarale su dvije starije mještanke. Priupitali smo i na glavnoj cesti, no tamo nam je muškarac srednjih godina otvoreno rekao kako točno zna gdje se kuća nalazi, no strah ga je otkriti nam tu informaciju.

Spomenik Bandićevu ocu Jozi nalazi se u dvorištu kamene vile na Bandića brigu. Kuća je podignuta na mjestu stare u kojoj se rodio pritvoreni zagrebački gradonačelnik

Luksuzni interijer

- Shvatite me, malen je ovo kraj, a to su veliki igrači. Ne želim da mi stvaraju probleme. Neću da ta informacija krene od mene. Na dobrom ste tragu, evo, recimo samo da je kuća u krugu od pet stotina metara, no to je sve što ćete od mene saznati - rekao nam je iskreno muškarac.

Na upit boji li se da bi mu netko mogao nauditi, rekao nam je samo kako “među njima postoje ljudi koji su za štošta sposobni”.

Razlog tomu je, naime,što je kuća sa svim luksuznim inventarom, prema informacijama insajdera, vrijedna oko milijun i pol eura.

Krov i oluci, unutarnje i vanjske prozorske klupice, pragovi i nadvratnici, sve je izvedeno od skupog klesanog kamena, kao i unutrašnjost objekta. U podrumu se nalazi velika vinoteka s prostorom za degustaciju i izlazom u podzemnu garažu u kojoj je 14 oldtimera, od Buba, do drugih Volkwagena, Mercedesa i motora s prikolicom neprocjenjive vrijednosti. Interijer je luksuzno uređen, dominira veliki kamin obložen bakrom. Cijeli objekt je pod videonadzorom da ga Milan Bandić može vidjeti na svom mobitelu - informacije su koje smo dobili od osobe koja je očito bila u kući.

Članak u cijelosti pročitajte u NEDJELJNOM JUTARNJEM!

Suradnici skupljaju jamčevinu

Vijest o ukidanju pritvora Milanu Bandiću zbog “procesnih razloga” izazvala je optimizam među njegovim najbližim suradnicima, a danas je iz tog kruga došla zasad nepotvrđena vijest da se razmišlja o ponudi jamčevine.

U ponedjeljak će sudac istrage Zdenko Posavec ponovno odlučivati o pritvoru, zbog čega će Bandića, Slobodana Ljubičića i još sedmoricu pritvorenih dovesti na Županijski sud. Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik nije htio komentirati ovu informaciju, ponovivši samo da nema nikakvih razloga za pritvor Bandića. Odluka o pritvoru za Bandića i još osam osumnjičenika ukinuta je jer Izvanraspravno vijeće smatra da istražni sudac nije u odnosu na preostale osumnjičenike na ispravan način obrazložio odluku o jamstvu. ( D. B.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:14