SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA

OTKRIVAMO DETALJE SASTANKA VRHA SDP-a NA KOJEM SE RASPRAVLJALO O MILANOVIĆEVOJ KANDIDATURI Svi su se javili za riječ, ali ipak nije sve prošlo glatko

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Iz svih izjava koje su se u ponedjeljak mogle čuti, dojam je da u SDP-u ponovno vlada jedinstvo. Neslužbene informacije govore da su na sjednici Predsjedništva, na kojoj se raspravljalo o predsjedničkoj kandidaturi Zorana Milanovića, svi uzeli riječ, te da su svi članovi izražavali podršku Milanovićevoj kandidaturi za šefa države. Bilo je, međutim, i rezervi, ali ne od člana Predsjedništva, nego od političkog tajnika Davorka Vidovića koji je na kraju ipak kazao da će i on podržati Milanovićevu kandidaturu.

Vidović je, kako smo neslužbeno saznali, zamjerio što se na Facebook stranici Zorana Milanovića objavila poruka sa sloganom “Predsjednik s karakterom” dok je Predsjedništvo još zasjedalo. Shvatio je to kao Milanovićevo ponašanje na svoju ruku i kao nepristojan čin jer nije pričekao da Predsjedništvo završi sjednicu i donese formalnu odluku o kandidatu. No, neki članovi vrha stranke su rekli da je posrijedi bio nesporazum između Bernardića i Milanovića. Objava na Facebooku je bila u dogovoru njih dvojice, no Bernardić je Milanoviću rekao da će Predsjedništvo trajati pola sata, a trajalo je bitno dulje.

Zanimljiv je i podatak da sjednici vrha SDP-a na kojoj se odlučivalo o kandidatu za predsjednika države nije prisustvovao Zlatko Komadina, kao ni Romana Jerković koja je također iz Rijeke. Komadina u ponedjeljak nije odgovarao na telefonske pozive pa je bilo nemoguće saznati koji su razlozi nedolaska. U SDP-u se to tumači kao izbjegavanje situacije u kojoj bi trebao podržati Milanovića, a nije se želio ni suprotstaviti njegovoj kandidaturi.

Na konfereniciji za tisak Milanović nije objavio tko će sve biti u njegovom izbornom stožeru, no s njim su u HND došli glasnogovornik u njegovoj Vladi Nikola Jelić i bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić, a oni će uz Ivana Račana svakako biti dio tima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:10