NOVI PROBLEMI

OTKRIVAMO JOŠ DVIJE KUJUNDŽIĆEVE NEKRETNINE Još dva apartmana na Pagu glase na ministrovo ime, a nema ih u zadnjoj verziji imovinske kartice

 
 CROPIX

Samo dva sata nakon konferencije za novinare ministra Milana Kujundžića i četiri sata nakon objave posljednje verzije njegove imovinske kartice, Jutarnji je otkrio još dvije nekretnine na kojima se ministar vodi kao vlasnik, a nema ih u kartici.

Na Milana Kujundžića u Novalji na otoku Pagu prema zemljišnim knjigama s današnjim datumom glase još dva apartmana, veličine 38,99 i 37,69 četvornih metara.

U današnjoj verziji imovinske kartice spominje se, međutim, jedino vlasništvo nad jednim apartmanom u Novalji, i to veličine 50 četvornih metara, koji glasi na bračnog druga, to jest na suprugu.

Prema ovome proizlazi da supružnici ili posjeduju tri apartmana na otoku Pagu, a ne jedan, ili je ministar još jednom unio krive podatke u imovinsku karticu.

Ta dva novootkrivena ministrova dvosobna stana nalaze se na drugoj etaži i upisani su kao apartmani koji se sastoje od "hodnika, sobe, kupaone, dnevnog boravka i kuhinje te balkona". Povezani su s vlasništvom balkona veličine 27,98 četvornih metara.

Za ranije upisani suprugin paški apartman od 50 četvornih metara ministar je naveo vrijednost od 750 tisuća kuna te informaciju da je stečen "kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada".

No na ova druga dva apartmana upisana je i zabilježba o kreditu u visini 50 tisuća eura iz veljače 2007. godine od strane PBZ-a. Zabilježba nije brisana, a taj kredit se ne spominje ni u zadnjoj verziji imovinske kartice. Postoji mogućnost da je otplaćen, ali nije provedeno brisanje.

Tek nakon upute iz Vlade da odgovori Jutarnjem listu, Kujundžić nam je poslao kratku izjavu:

- Glede medijskih napisa da imam tri apartmana u Novalji, izjavljujem da imam samo jedan apartman, kao što je i navedeno u imovinskoj kartici. U ponedjeljak ću dostaviti, kad budu dostupni, podatke iz zemljišnih knjiga grada Novalje, što će pojasniti eventualne nejasnoće.

Napominjemo da su faksimili Jutarnjeg lista današnji izvadak iz zemljišnih knjiga grada Novalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:53