PONOVNI ZAOKRET

OTKRIVAMO: JOSIPOVIĆ ODUSTAO OD ULASKA U STRANKU ANKE MRAK TARITAŠ, VRAĆA SE U SDP Razgovarali smo sa šeficom GLAS-a, evo kako joj je to obrazložio

Davor Bernardić i Ivo Josipović u centru Zagreba na Badnjak 2018.
 Ranko Šuvar / CROPIX

Bivši predsjednik države i bivši SDP-ovac Ivo Josipović odlučio se vratiti u SDP. Nakon višemjesečnih razgovora s GLAS-om i nakon što je predsjedništvo njegove stranke Naprijed Hrvatska već donijelo odluku da se pridruže stranci Anke Mrak Taritaš, uslijedio je poziv iz SDP-a.

Josipović je jedno vrijeme razmišljao i vagao, da bi u utorak poslijepodne priopćio Anki Mrak Taritaš da ipak neće s njom nastaviti političku karijeru.

- Kazao je da su oni socijaldemokrati i da im je bliži SDP, te su odlučili dalje s njima. Mi u GLAS-u idemo svojim putem onako kako smo planirali. Ako se putem sretnemo, to ne znači da ne možemo zajedno raditi - rekla je Mrak Taritaš i napomenula kako nije ništa trgovala s Josipovićem.

- Nemam figu u džepu. Ne dajem obećanja nakon kojih bi se predomišljala - dodala je Mrak Taritaš.

Ranije su u SDP-u, govoreći o pozivu Josipoviću da se vrati u stranku, navodili kako ga ne vide kao svog predsjedničkog kandidata, ali da sigurno može računati na mjesto saborskog zastupnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:44