IZVJEŠTAJ O AGROKORU

OTKRIVAMO KAKO JE NEKAD NAJMOĆNIJA HRVATSKA OBITELJ PEGLALA SLUŽBENE KARTICE Ivica Todorić bio je najštedljiviji, a evo tko je najviše potrošio

 
 CROPIX

Vještak Ismet Kamal, čovjek koji je obavio forenzično financijsko vještačenje poslovanja Agrokor koncerna od 2006. do 2016. godine., u svom izvještaju je naveo da je Agrokor Zug godinama podmirivao privatne troškove po kreditnim karticama članova obitelji Todorić. Kartice Amex, Eurocard i Visa koristili su Ivica Todorić, njegova supruga Vesna Todorić te djeca Ivan Todorić, Ante Todorić i Iva Balent.

Vještak konstatira da je izradio analizu troškova iz koje proizlazi da su kartice korištene za plaćanja u trgovinama odjećom i modnim dodacima, trgovinama kozmetikom, brijaćim, kozmetičkim i SPA salonima, hotelima, robnim kućama, trgovinama obućom, restoranima i barovima te za podmirenje sličnih troškova, ali i za podizanje gotovine na bankomatima.

Najštedljiviji je pritom bio Ivica Todorić, koji je od 2009. do 2016. godine, koristeći American Express i Visu, potrošio samo oko 280.000 švicarskih franaka. Iako ni to nije mali iznos, uistinu se može reći “samo” uzme li se u obzir da je njegova kći Iva Balent u istom razdoblju na kartici Visa potrošila čak 2,3 milijuna franaka. Ona je najveće troškove napravila 2010. (583.000 franaka) i 2009. (490.000 franaka), dok je u kasnijim godinama trošila između 120 i 300 tisuća franaka.

Po visini učinjenih troškova slijedi je njezin brat Ante Todorić s približno 1,8 milijuna franaka. Drugi brat, Ivan, i njihova majka Vesna Todorić napravili su svaki po oko 1,2 milijuna franaka troška.

Tvrdnju da se uistinu radi o privatnim troškovima, vještak potkrepljuje konkretnim fakturama kartičarskih kuća koje je pregledao metodom slučajnog odabira uzoraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:33