TKO NAKON CRNOJE?

OTKRIVAMO: OTPAO JOŠ JEDAN HDZ-ov KANDIDAT I Ante Nazor odbio ponudu da bude ministar branitelja: 'Ni Milijan Brkić nije zainteresiran...'

 Luka Gerlanc/EPH

Nakon sjednice Vijeća za suradnju, kako je ranije bilo najavljivano, javnost je trebala doznati i ime novog ministra branitelja.

No, kako doznajemo, o tome nije bilo riječi na sastanku.

Izvori iz HDZ-a kažu da će za to imenovanje biti potrebno još neko vrijeme jer nije odlučeno o kandidatu.

- Predloženo je puno imena, praktički svaka braniteljska udruga i brigada ima svog favorita. Jedan od predloženih koji je imao dobre šanse bio je Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra, no on je na kraju odbio tu ponudu. Smatrali smo da bi bilo dobro da na to mjesto dođe i naš glavni tajnik Milijan Brkić, on uživa povjerenje branitelja, ali čuo sam da ni on nije zainteresiran. Ne znam hoće li se predomisliti - rekao nam je jučer član HDZ-a blizak vrhu stranke.

Podsjetimo, do prije nekoliko dana HDZ-ovci su kao sigurnog kandidata za to mjesto spominjali upravo Brkića kojeg su predložili i HDZ-ov Odbor za brantelje i HDZ-ova Zajednica branitelja “Gojko Šušak”, pogotovo nakon što je on zamrznuo saborski mandat.

No, Brkić je više puta rekao da se želi posvetiti isključivo poslu u stranci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:12