SAMO NJEMU VJERUJE

OTKRIVAMO Tko je kriv za propast velečasnog Sudca: Zbog gitarista je zanemario biznis i upao u dugove!

Ivan Puljić bio je i glavni direktor Sudčeve tvrtke Joshua, koja je u posljednjih godinu dana potpuno propala.

ZAGREB - Velečasni Zlatko Sudac gotovo je prestao kontaktirati s većinom svojih prijatelja i bliskih suradnika, a kako doznajemo iz njemu bliskih krugova, to se dogodilo pod utjecajem njegova vjernog pratitelja, teologa i kantautora duhovne glazbe Ivana Puljića. Otkad mu je Crkva prije gotovo dvije godine zabranila držanje seminara duhovne obnove u Betaniji na Malom Lošinju, vjeruje samo Ivanu Puljiću, koji je s njim od 2000. Puljić je na gitari pratio sve njegove nastupe i duhovne obnove, te mu pomagao u organizaciji i susretu s vjernicima.

Susjedi ga nisu vidjeli

Ivan Puljić, pak, bio je i glavni direktor njegove tvrtke Joshua, koja je u posljednjih godinu dana potpuno propala, te u 2010. zabilježila minus od 435 tisuća kuna, dok je samo godinu prije od prodaje knjige Dunje Ujević “Zlatko Sudac, razgovori” i CD-a “Put, istina i život” uprihodila 2,8 milijuna kuna. Na adresi gdje je sjedište tvrtke nema nikakve oznake, a susjedi kažu da nikada i nisu nikoga vidjeli tamo.

Bivši direktor Franjo Toljanić potvrdio nam je da je tvrtka od početka godine u mirovanju.

- Podnio sam ostavku na mjesto direktora zbog svojih obaveza. Ne znam vodi li je tko sada, dok je u mirovanju. Svih 20 tisuća knjiga se prodalo, a nešto CD-a je ostalo. Seminari nemaju nikakve veze s poslovanjem tvrtke - rekao nam je Toljanić, šogor Zlatka Sudca i vlasnik vinarije Gospoja.

Propovjednički TV

U tvrtki je prokurist bio i bivši Tuđmanov ministar pravosuđa, odvjetnik Bosiljko Mišetić, te jedan od vozača vlč. Sudca, Tomislav Kolarec. Lani u lipnju, s režiserom Jakovom Sedlarom pokrenuo je internetski portal te najavio prvu hrvatsku propovjedničku TV postaju, no kako sada stvari stoje, od tog projekta neće biti ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:39