ČUDOM IZBJEGAO SMRT

OTKRIVEN IDENTITET MLADIĆA KOJI SE SATIMA GRČEVITO DRŽAO ZA OSOVINU AUTOBUSA 'Teturao je po parkiralištu, mi smo ga pitali je li gladan ili žedan'

 
 Anđelko Nežić

Zagrebačka policija potvrdila je u srijedu kako je bez dokumenata zatekla stranog državljanina, 21-godišnjeg Iračanina, o kojem su mediji objavili da se pet sati vozio držeći se za osovinu ispod autobusa, a otkriven je kod Ivanić-Grada.

"Oko 16,30 sati na autocesti A3 na odmorištu Križu, nakon dojave vozača autobusa, policijski službenici zatekli su nepoznatoga stranog državljanina bez dokumenata", priopćeno je u srijedu iz zagrebačke Policijske uprave.

"Stranom državljaninu pružena je liječnička pomoć, a nisu utvrđene nikakve ozljede. Po dosadašnjim saznanjima, radi se o 21-godišnjem državljaninu Iraka te su u tijeku provjere utvrđivanja svih okolnosti njegovog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj", dodaje se. 

Anđelko Nežić

Autobus se kretao na redovnoj liniji za Zagreb, a mladić se, prema izjavama svjedoka, provukao ispod autobusa i “smjestio” u podvozje te pet sati riskirao život kako bi došao do hrvatske metropole. Samo pukom srećom nije pao među kotače i poginuo.

Temperature su bile jako niske, a dječaka su dok je putovao u lice derale čađa, voda s kolnika i prašina. Koliko se grčevito držao za podvožje svjedočile su i njegove krvave ruke.

Jedan od putnika Anđelko Nežić za HRT je rekao da je došao do njega nakon što su stali i shvatio da ne priča ni hrvatski ni srpski.

- Pitao sam ga na engleskom je li gladan ili žedan te mogu li što napraviti za njega, a on je odgovorio da ne treba i da je sve u redu. Potom sam otišao do benzinske postaje koja je bila jako blizu i uzeo sam mu nešto za pojesti i popiti - istaknuo je.

- Jedna žena je također uspostavila kontakt s njim, ovi ostali su stajali sa strane, a vozači su čekali policiju. Nakon pola sata policija je stigla, napravili su neki zapisnik i rekli vozaču da može reći putnicima da uđu u autobus i da krenemo, dodao je Nežić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:17