OSTAJU U PRITVORU

Otkrivena je tajna besprijekornog minivala Višnje Pevec

 Goran Matejak / BJELOVARSKI LIST / CROPIX

BJELOVAR - Višnja i Zdravko Pevec sutra su, nakon 170 dana provedenih u bjelovarskom zatvoru, trebali biti pušteni na slobodu. No to se, po svemu sudeći, neće dogoditi jer je sutrašnja glavna rasprava odgođena i pomaknuta za 15. prosinca zbog spriječenosti sudskog vještaka Marijana Tomljanovića.

Prošli su se tjedan na početku suđenja prvi put pojavili u javnosti . Iako se, prema osmjesima na njihovim licima, činilo kako im zatvorski dani nisu ozbiljnije naštetili, njihov obiteljski prijatelj tvrdi suprotno.

- S Višnjom je sve u redu, onoliko koliko može biti u redu onaj tko je pritvoren. Ona svoj psihički mir održava čitanjem knjiga iz zatvorske knjižnice. Ali Zdravko je smršavio nekoliko kilograma i pritvor mu mnogo teže pada nego Višnji i fizički i psihički - rekao je Emil Kušec, jedini obiteljski prijatelj Peveca koji je, u društvu Davorina Peveca, pratio suđenje.

Kao dama koja drži do svog izgleda u javnosti, Višnja nikoga nije iznenadila kada je u sudnicu kročila našminkana i sa svježe obojenom kosom bez milimetra izrasta.

Kao pritvorenik, Višnja ima pravo dvaput tjedno izvana naručiti rublje, odjeću, obuću, posteljinu, ali i higijenske potrepštine, pa tako i kozmetiku. Usto, u zatvorskoj kantini moguće je kupovati sve ostale potrepštine za što ugodniju svakodnevnicu.

No, za Višnjin klasični minival ovoga puta bila je zaslužna njezina frizerka i dugogodišnja prijateljica Ljiljana Pavlinić, čiji je posjet, neslužbeno doznajemo, odobrila nadležna sutkinja.

- Višnja je hrabra i čvrsta osoba koja je pomogla svakome tko joj se obratio za pomoć. Nikada se nije umislila, ostala je normalna i obična osoba i kada je njihovo poslovno carstvo bilo na vrhuncu uspjeha. Želim joj da što prije izađe iz zatvora - rekla je Pavlinić. Prema riječima jednog od štićenika bjelovarskog zatvora koji je nedavno izašao na slobodu, i Zdravko i Višnja smješteni su u dvokrevetnim ćelijama.

- To su dvokrevetne ćelije s krevetom na kat. Velike su oko osam kvadrata. Sanitarni čvor je razdvojen vratima, a koliko čujem, žene imaju toplu vodu i bide - objašnjava bivši zatvorenik, a za Pevece tvrdi da se dobro slažu sa svojim cimerima.

- Višnja je jaka osoba, ona je brzo prihvatila zatvorske uvjete, dok je Zdravku trebalo nekoliko mjeseci da se privikne na novonastalu situaciju. Oboje se sada dobro slažu s ostalim štićenicima, druže se i razgovaraju s njima. Dvaput dnevno prošetaju zatvorskih krugom. Oboje dosta čitaju, a Zdravko je čak počeo dizati utege i vježbati. Višnja voli hraniti golubove, a zavoljela je i zatvorskog retrivera Liku - rekao je naš sugovornik, dok od osoblja zatvora doznajemo kako posrnuli tajkuni nisu zahtjevni i konfliktni pritvorenici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:27