ZAGREB - Čak 39 pobjeda u nizu tenisača Novaka Đokovića zapravo je rezultat prehrane iz koje je posljednjih mjeseci izbacio pizzu, kruh, tijesto i sve ostalo što sadrži brašno, odnosno gluten, tvrde stručnjaci!
Naime, Đoković ima celijakiju, bolest koja uništava tanko crijevo, što znači da je alergičan na gluten koji sadrži cijeli niz žitarica. Nerijetko jasni simptomi bolesti potpuno izostanu pa celijakija dugo ostane neprepoznata oboljelome, što se očito dogodilo i Đokoviću.
Šteti kondiciji
Prof. dr. Sanja Kolaček, prvo ime hrvatske medicine kad je riječ o celijakiji, ističe da ta bolest, koja u javnosti nije previše poznata, zaista može znatno štetiti kondiciji običnih ljudi, a sportašima još i više.
Potvrdila je kako je moguće da su izbacivanjem glutena ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....