SJEDNICA VLADE

OTVARAJU SE POMORSKI GRANIČNI PRIJELAZI: 200 tisuća osoba je najavilo dolazak u Hrvatsku, od čega je 70 tisuća turista

 Goran Mehkek / CROPIX

S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, Vlada je u srijedu odlučila otvoriti stalne granične prijelaze za međunarodni promet putnika u pomorskom prometu koji su bili privremeno zatvoreni zbog koronavirusa, te ukinuti privremenu odgodu otvaranja pomorskih sezonskih graničnih prijelaza.

Izmjenom Uredbe o graničnim prijelazima tako se otvaraju stalni granični prijelazi Umag, Poreč, Rovinj, Mali Lošinj, Korčula i Ubli, te sezonski prijelazi Umag – ACI Marina, Novigrad, Sali, Božava, Primošten, Komiža, Hvar, Vis, Stari Grad na otoku Hvaru, Vela Luka i Cavtat.

Državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Terezija Gras je izvijestila o aktivnostima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te istaknula da je aktualno još 14 odluka Stožera.

Izvijestila je i kako je putem internetskog obrasca koji je pokrenut na stranicama ministarstva 200 tisuća osoba najavilo dolazak u Hrvatsku, od čega 70 tisuća radi turističkog boravka, a najviše iz Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine te Njemačke.

Vlada je usvojila i nekoliko izvješća za 2019. godinu, o radu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te o radu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

U 2019. zaprimljeno 224.187 prijava slobodnih radnih mjesta a upućeno na radna mjesta 454.195 kandidata koji zadovoljavaju uvjete. Postignuta je suradnja s 1150 poslodavaca, izvijestio je ministar rada Josip Aladrović.

Vlada je prihvatila je i izvješće o korištenju sredstava proračunske zalihe državnog proračuna Republike Hrvatske za travanj 2020.

Državni tajnik u Ministarstvu financija Zdravko Zrinušić podsjetio je da je rebalansom proračuna za ovu godinu proračunska zaliha smanjena s 100 na 50 milijuna kuna, te kazao da je u prva četiri mjesec izvršena u iznosu od 12,4 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:20