U SJENI ŽUPNIKA S MERCEDESOM

OVA VIJEST VAM JE MOŽDA PROMAKLA U SJENI ŽUPNIKA S MERCEDESOM Zbog 10 kuna iz škrabice prijetilo mu 8 godina zatvora

 

Za svećenika Andriju Vrbanića znali bi samo župljani Župe sv. Rozalije u Ivanovcu kod Osijeka i njegovi ultradesni frendovi na društvenim mrežama da nije kupio godinu dana star Mercedes E klase, kojemu na tržištu cijena dostiže 380.000 kuna.

Ovako, uz luksuznu limuzinu u čijoj kupnji ne vidi ništa sporno, župnik je postao medijska zvijezda tjedna. Dok je nekim župnicima normalno kupovati Mercedese, drugima je i deset kuna ogroman novac vrijedan čak nevjerojatnih osam godina zatvora.

Ispod radara javnosti prošla je ovih dana vijest da je obustavljen sudski postupak protiv beskućnika Nikole B. (79). Protiv Nikole je podignuta optužnica za djelo pokušaja teške krađe jer je u prosincu 2013. uhvaćen u zagrebačkoj crkvi Majke Božje Lurdske kako iz kutije za milodare vadi novčanicu od deset kuna. Nikola je priznao krivnju, a u obranu je rekao da je došao od svećenika tražiti novac, ali kako ga nije pronašao, poslužio se sam tako što je u kutiju za milodare spustio metar na izvlačenje sa samoljepljivom trakom, uz pomoć koje je uspio “upecati” jednu novčanicu.

Nesretniku je za nedjelo prijetilo i do osam godina zatvora (jer je krađa počinjena u crkvi), ali postupak nije dovršen jer je beskućniku Nikoli bilo teško dostavljati sudske pozive, a na kraju je i preminuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:50