VJEROUČITELJ MARIN

OVO JE BIO JEDAN OD NAJDOJMLJIVIJIH GOVORA NA PROSVJEDU UČITELJA 'Premijeru, ovo je Liga prvaka, u nas trebate ulagati, a ne u fejk tablete'

 
Branimir Mihalinec, Marin Miletić i Vilim Ribić
 Boris Kovacev / CROPIX

Iza podneva na Trgu bana Jelačića počeo je prosvjed zaposlenih u prosvjeti pod geslom "Hrvatska mora bolje" sa zahtjevom da se zaposlenima u obrazovanju povećaju koeficijenti složenosti poslova za 6,11 posto. Mnoštvu okupljenih prosvjednika, učitelja i profesora, na Trgu bana Jelačića obratio se, među ostalim, i riječki vjeroučitelj Marin Miletić.

- Ovo je zemlja hrabrih učitelja, hrabrih radnika, hrabrih studenata, hrabrih učenika, hrabrih ljudi. Ovo danas ovdje je naš krik za pravdu, za bolju Hrvatsku, za zemlju s manje beskućnika, koja će se više boriti za siromašne, za radnike koji će dobivati poštenu plaću. I onda nas neki pitaju zašto štrajkamo? Štrajkamo radi nepravde koju godinama trpimo, zato što nam se guši stvaralački duh, zato što nas se guši birokracijom", rekao je, a prenosi N1.

- Štrajkamo jer nas svatko može anonimno prijavljivati, ne želimo anonimne prijave! Mi učitelji smo ponosni na svoj rad, ako imaš nešto protiv nas, stani imenom i prezimenom iza tih prijava. Moja kolegica radi 38 godina, 8 mjeseci i 3 dana, zadnja plaća joj je bila 6.200 kuna. O čemu pričate vi, gospodo političari? Koga vi lažete i obmanjujete? Dosta vas je više! Dosta!, rekao je.

- Želimo bolje društvo, želimo bolju Hrvatsku u kojoj će se htjeti nastaviti živjeti. Premijer je nedavno rekao kako je okupio Ligu prvaka na jednom političkom skupu. Gospodine premijeru i drugi političari, ovo je Liga prvaka! Mi učitelji smo Liga prvaka, na nama stoji ovo društvo, u nas trebate ulagati, nama trebate pomagati, nad nama trebate skrbiti, nad živim ljudima, a ne na nekim fejk tabletima iz Kine koji nakon mjesec dana više ne rade, koje izbacuju iz francuskog školskog sustava. Mi uvijek kaskamo!, rekao je vjeroučitelj Miletić.

Porukom o Ligi prvaka Miletić se referirao na izjavu Plenkovića koju je dao prije nekoliko dana kada je Kongresa EPP-a u Zagrebu usporedio s Ligom prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:02